АктуалноГрадътНовини

Стотиците защитници на парка на Гребната блокираха булевард

Движението по „Шести септември“ бе блокирано за няколко минути от протестиращите срещу презастрояването на парк „Отдих и култура“

Стотиците пловдивчани, събрали се в защита на част от парк „Отдих и култура“, който предстои да бъде застроен на 30% според новия ОУП, блокираха за няколко минути бул. „6-и септември“. Това стана по време на шествието, което тръгна от площад „Стефан Стамболов“ (Копчетата) пред Община Пловдив, по Главната, до площад „Съединение“.

Огромното множество, събрало се в събота, излезе на булеварда от Главната до площада, като движението бе спряно само за няколко минути, а шофьорите дори подкрепиха с клаксони и положителни жестове протеста.

Шествието, което премина по Главната, вървя с плакати „Парк, Не бетон“, снимки на общинските съветници, взели решението за смяна на функцията на тази част от парка, както и други призиви от протестиращите граждани. Самото шествие тръгна от сградата на общината, където се събираха подписи, а граждани можеха да споделят мнението си за унищожаването на поредната зелена площ в града.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. С шествие няма да стане!Тези крадливите са дебелокожи!С тях само с тояги и камъни може да ги прогоните от властта!Не разбрахте ли че парите вече са взети и бетона на гребната вече е факт!Тези крадци не пожалиха мрежата на тролеите ,която струваше над 250милиона за да делят всеки месец пари от дотациите ,вие чакате да се смелят над парка на Гребната!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина