АктуалноГрадътНовини

Стотици се събират на протеста срещу новия ОУП

Дълга опашка за подписи против смяната на функцията на част от парк „Отдих и култура“ до Гребната база на събирането пред Общината

Стотици пловдивчани се събират на протестното шествие срещу промяната в новия Общ устройствен план на функцията на част от парк „Отдих и култура“ от зеленина в такава за рекреация, което позволява до 30% застрояване. Решението бе взето от местния Общински съвет и в последствие одобрено и от държавата в лицето на Областна управа.

Протестното шествие бе обявено за 14 часа пред сградата на община Пловдив, като малко преди часа вече имаше стотици хора, а продължават да идват още и още. На подготвени плакати са изкарани детайли около промените, снимки на общинските съветници, гласували промените и на областния управител, който отказа да ги обжалва. Той имаше тази възможност поради незаконосъобразност, тъй като ЗУТ отхвърля опцията територии, отредени за зеленина да променят своето предназначение – точно каквото се случва с парка до Гребната база.

Организаторите на протеста събират и подписи, като дълга опашка се извива пред щанда, където всеки може да остави своята официална подкрепа за протеста.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина