Стартира ремонтът на Карловско шосе

Актуално Изпод тепето Новини
Карловско шосе

В посока Пловдив – атомагистрала „Тракия“

Дългоочакваният ремонт на Карловско шосе ще стартира на 21 май (събота). Това стана ясно след срещата на кмета Здравко Димитров с изпълнителния директор на фирмата изпълнител „Европейски пътища“ Маргарита Попиванова.

Строително-ремонтните дейности ще са на два етапа, като крайният срок за приключване на обекта е 31 юли. Тази събота работата започва в източното платно в посока от табелата за край на Пловдив до пътния възел с автомагистрала „Тракия“. Движението на пътни превозни средства ще се извършва двупосочно в западното платно.

По настояване на Община Пловдив ремонтът е включен в годишната програма на АПИ, тъй като отсечката от близо 2,5 километра е част от републиканската пътна мрежа. Пътят в момента е в много лошо състояние. Затова е наложителна цялостна рехабилитация. Предвижда се пълно обновяване на пътната настилка, по-добро отводняване, нова маркировка и пътни знаци. Община Пловдив има намерение да инвестира и в ново осветление.

„Поемаме ангажимент нашите екипи да работят с удължено работно време, включително и в събота, за да завършим в кратки срокове ремонта и да възстановим нормалното движение по пътя“, заяви изпълнителният директор на „Европейски пътища” Маргарита Попиванова пред кмета Здравко Димитров. Тя увери, че ще работят в тясно сътрудничество с общината и с Областното пътно управление, за да са максимално ефективни.

От Община Пловдив и фирмата изпълнител се надяват гражданите да проявят разбиране заради временното неудобство от ограничение на движението при изпълнението на строително-ремонтните работи.

Споделете ни във:

1 thought on “Стартира ремонтът на Карловско шосе

  1. Благодарим ОКТ, АПИ , кмете и всички вземащи решенията така, че да се затворят повече от 1 вход към Пловдив, от една и съща посока.
    „Временната организация на движение в участъка на „Брезовско шосе“ от кръстовището с ул. „Полет“ до бул. „Северен“ остава в сила до 15 юли, информират от ОП „Организация и контрол на транспорта“. Предвиждаше се пътят да бъде отворен на 16 април…“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.