Старт на големите летни ремонти в Пловдив

Актуално Градът Новини

Пренасочват трафика от Околовръстния път през града

От 12 юли – вторник, до 11 септември т. г. ще се ремонтират 4,7 км от Околовръстния път на Пловдив /път II-86/. Това е участъкът между пътния възел при „Пещерско шосе“ и „Коматевско шосе“. Отсечката ще бъде затворена за движение и трафикът ще се пренасочва през гр. Пловдив.

Строителните работи са част от започналия през 2021 г. поетапен ремонт на над 14 км от Околовръстния път на Пловдив. През миналата година бяха обновени близо 8 км от трасето между „Коматевско“ и „Асеновградско шосе“. Сега продължава ремонтът от „Пещерско“ до „Коматевско шосе“, а след неговото завършване ще се обнови и отсечката между „Пазарджишко“ и „Пещерско шосе“.

Ремонтните дейности включват изпълнението на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция, полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, направа на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, саниране на мостови съоръжения и ж.п. надлез, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци.

Съгласно споразумението към договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив, подписано на 12 май 2022 г. между Агенция „Пътна инфраструктура“ и пътноподдържащото дружество, срокът за завършване на ремонта в 14-километровия участък е 30 септември 2022 г.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечката.

Общата стойност на ремонта на 14-километровия участък от Околовръстния път на Пловдив е около 25 млн. лв. и средствата са от бюджета на АПИ. До момента изпълнените строително-монтажни работи между „Асеновградско шосе“ и „Коматевско шосе“ са за около 11 млн. лв.

 

Споделете ни във:

2 thoughts on “Старт на големите летни ремонти в Пловдив

  1. “Затваряме, извиняваме се” и толкова !!! И то до 30.09. ?? А сме 21 век ? Толкова ли беше трудно малко да се помисли: Да се направи денонощен график на работа; Да се насипе чакъл в околните ниви и машините да се движат по него и по този начин да не се затваря цялото движение; Отсечката да се раздели на участъци от по 500 м и пак да не се затваря на 100 % ? Не, ние пак по нашенски – “извинявайте” и ще си правим както си знаем ! А това пренасочване на огромния трафик през града, никой не го интересува ! Толкова можем, толкова правим . Бъдете благодарни !!

    1. Скоро ремонтираха пътя Първенец Храбрино без да се спира движението. На едно място може на друго не трагедия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.