АктуалноГласовеГрадътЖивотИзбор на редактораМненияНовини

Портрет на Тодор Живков втрещява пасажерите в автобус от градския транспорт

Портрет на Тодор Живков втрещява пътниците в автобус по линия №99 от пловдивския градски транспорт. Ликът на Тато виси на предното обзорно стъкло на рейса и „наблюдава” пасажерите, повечето от които ама никак не харесват странното хрумване на шофьора. Над главата на Тато се мъдри едно от култовите му изказвания: „Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има матрял за митингова демокрация”.

„Никак не е забавно. Това е пълно безобразие. Вярно, че пловдивския градски транспорт е застинал някъде във времето на комунизма, но бива ли да ни навява такива директни спомени и асоциации за онова време и точно с тази особа от предното стъкло. Публичният транспорт на Пловдив отдавна не е услуга, а инквизиция. Сега трябва да търпим и тази простотия”, коментира наш читател, изпратил ни видео от автобус №99 днес.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

12 коментари

 1. При бай Тошо бяхме на 28 – мо място в света по жизнен стандарт и стигнахме 10 милиона българи. Сега сме на 86 – то място по жизнен стандарт и гоним 5 милиона население.

   1. Прав си бе, даже ПРЕКАЛЕНО (прекален светец… казва Народът) като от Милиционерското училище!

    За разлика от нас Пълни Тъпан… ТИМПАНИСТИ дето за краткост ‘потребяваме „соца“ „Тошово“ „комунизъм“ фигуративничко и си се разбираме прекрасничко.

    А’ сега пийни си хапчето

 2. Браво на ПодТепето и будният гражданин, който се бори с неправдата. В наши дни това се изразява в неспирна война с дебнещия от 1989-та комунизъм, който а де се отпуснем и се е върнал. Да бутнем всичко и да забраним всички символи от онова време – паметниците, после партийния дом, после всички пощи в страната, АЕЦ Козлудий и т.н. Но не трябва да спираме дотам – да се премахне всичко направено от комунистическа ръка – училища, блокове, болници….абе всичко. “Нищо не им ща на тез комунисти”

 3. ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ НЯМА в Града
  -коя част от кое изречение не е ясна?-
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  МАРШРУТКИТЕ преструващи се на „градски“ транспорт са си ЧАСТНИчески както таксита, файтони, рикши.

  Ще те возят АКО искат и КАКТО искат. Не е до шофьора-изпълнител. Арменски ПОП има на Тепето в Сурп Кеворк.

  От десетината ЗАМ-ове подпиращи баскетБОЛНИЯ мозъклия още две заплати има един ОТГОВОРЕН, от когото Гражданството чрез Съд може да си възвърне ЗАПЛАТИТЕ С ЛИХВИ за несвършената работа.

  Освен ако докаже колко е изработил някои месеци като примерно Обмяна Челен ЧОНОВ Опит с назадничавите японци две-три седмици – това се признава. Засега другите Архео-Кул-Туристи да ги оставим, съществени тук са ЧОНОВЕТЕ.

  Добре, че ТВ Водещ попаднал бил оня уикент у София, та видел собственоОЧНО как функционирВат и обслужват Гражданството (а не обратно!) тролейбуси, трамваи, автобуси и МЕТРА! А? А?

  Заканата от милото БДЖ (дето му лъсна истинскио лик около Гарата и Бетоннио!) как щели да нахлуят с „ГРАДСКА ЖЕЛЕЗНИЦА“ (то не е трамвай, майни, не се лъжете, то са ЖП РЕЛСИ ИЗИСКВАЩИ ПРЕЛЕЗИ ) из Живия Град с тежка железария радва …околийскио Губернатор, защо ли…?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина