АктуалноГрадътНовиниСъдТемида

Спецпрокуратурата отказа да се занимава с акциите на Варна в Панаира

Специализираната прокуратура на Република България е отказала да образува досъдебно производство срещу кмета на Варна Иван Портних по повод съмненията за нарушение, свързани с решението наместния парламент за прехвърляне на акциитте ѝ от Пловдивски панаир на Георги Гергов. Това събощи тази сутрин депутатът от ПП ГЕРБ Бранимир Балачев в ефира на радио Варна.

Варна даде на Гергов акции на Панаира за над 16 млн. лева

Мотивът е липса на извършено престъпление по чл. 282, ал.1 от НК или друг текст от НК, обуславящ компетентност на СП, от кмета на Община Варна. Казано с други думи Общинският съвет е дал съгласие от 2 май 2017 г. на Община Варна да върне акциите си от „Международен панаир Пловдив“ на Министерството на икономиката, но не е задължил кмета да изпълни това решение, то не императивно! – уточти той.

По думите на народния представител Община Варна няма интерес да върне акциите на Министерството на икономика, а да ги апортира от „Международен панаир Пловдив“ в по-печелившото търговско дружество „Пълдин туринвест“, каквото е последното решение на местния парламент.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина