Служителят на ДАНС в Пловдив е арестуван по време на получаване на подкуп

Актуално Новини Разследване Темида
ДАНС

Изнудван фермер от Карлово подал сигнала до Вътрешна сигурност

Прокуратурата ще иска постоянна мярка “задържане под стража” – ВИДЕО

При съвместна акция на Окръжна прокуратура – Пловдив и дирекция “Вътрешна сигурност” на ДАНС, която се проведе на 11 ноември, бе задържан по време на получаване на подкуп от 700 лева служител на Териториалната дирекция на ДАНС. Това съобщи преди минути Ваня Христева – окръжен прокурор на Пловдив на брифинг, който ви предадохме на живо във фесбук страницата на Под тепето.

За ареста ви уведомихме в деня на задържането му – Има задържан агент на ДАНС в Пловдив.

Наблюдаващият прокурор Петър Петров заяви пред медиите, че агентът е работел по сигнал за източване на еврофондове. Той е трябвало да извърши проверка на ферма за едър рогат добитък в град Карлово, за която е имало сведения, че декларира повече животни, отколокото отглежда.

Вместо да извърши проверката, агентът на Национална сигурност, работил по направление „Земеделие“, поискал от фермера 1500 лева, за да изчезне преписката и той му дал парите. Това се е случило през месец септември. ДАНС-аджията обаче се върнал по-късно за още.

Вижте подробности във видеото.

От Прокуратурата заявиха, че ще искат постоянна мярка “задържане под стража” 49-годишен агент на ДАНС с инициали Б.Х.

Споделете ни във:

1 thought on “Служителят на ДАНС в Пловдив е арестуван по време на получаване на подкуп

  1. А защо не е арестуван ИМПЕРИАЛистът „инджинеринг“ ТОТЕВ? Даже не му е отнет паспортът да не забегне из Дюбайсо и той като ‘ората?

    ЗАЩО? ДОКОГА?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.