АктуалноВластГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Слави Георгиев: Някой превърна една футболна мечта в далавера

„Някой превърна една футболна мечта в далавера. И се подигра с цял град“. Така независимият общински съветник Слави Георгиев коментира изнесената от общината днес информация, че за довършването на стадион „Христо Ботев“ не стигат цели 26 милиона лева. В прессъобщение до медиите от администрацията, чрез зам.-кмета Пламен Райчев, цитират цифри и стойности, според които завършването на Колежа ще струва над 60 милиона лева. От там добавят, че общината щяла да търси за целта допълнително финансиране чрез държавата или през европейски програми.

Ето какво написа по темата Слави Георгиев:

„Само преди месец не получих ясен отговор от зам.-кмета Пламен Райчев за цялостната стойност на ст. „Христо Ботев“. Днес става ясно, че тя е 62 млн.лв. или още 25 млн.лв., извън вече осигурените 37 млн.лв. от държавата и общината.

Отделно 2,7млн. вече осигурени за седалки и терен. Сумата е умопомрачителна като размер.

Пловдив е първенец по инвестиции в спортна инфраструктура. А за размера на приходите му, това са напълно непосилни суми. Нужните още 25 млн.лв., са равносилни на две годишната инвестиционна програма на общината. Без да прави нищо друго, нито ремонт на улици, нито нови такива, нито детски площадки, нито зелени площи, да не говорим да инвестира в модерен градски транспорт или нов мост над р. Марица.

Някой превърна една футболна мечта в далавера. И се подигра с цял град.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

 1. Тия 2-3 хиляди „фена“ (ФАНатици, откъдето е корена на едносричната чуждица) които толкова много искат стадиона да бъде завършен що не ходят редовно на мач и да плащат билети? Да си съберат пари за любимия отбор.

  Иначе феновете могат да решат че искат общината или държавата да им осигурят печена пуйка за Коледа.
  Защо се потрошиха толкова пари за частен отбор собственост на така наречен мулти милионер? Какъв ще е наема след това? Ще се избие ли тази инвестиция ИЗОБЩО някога?

  Защо трябва целия град да става длъжник по заем за нещо което вълнува максимум 3 000 човека?

  Има толкова много неща които да са от полза на всички граждани на Пловдив.

  И до кога ще расте цената на този извънземен стадион? Правете го с по малко екстри. Те футболистите на Ботев са силни по чалготеките… Абе слабичък отбор са пък ние стадион им строим.

  Зико да си ипотекира апартамента и да им даде на Ботев парите. Стига е пилял чужди пари.

  Някои от Колежа искат мулти милионери да станат! Искат да копират колодрума!

  клуб БОТЕВ е частна собственост

  Нито държавни нито общински пари =МОИ, ТВОИ, наши, народни= не могат да се харчат за една ограничена агитка „фенове“ / феноиди, лумпени, колодрумаджии, гребни каналджии, тенисисти, операсти, голфаджии, бейзболисти …и пр. понеже това НЕ Е ОБЩЕСТВЕНА ПОЛЗА, А ЧАСТНА ИНИЦИАТИВА И СЕ ПЛАЩА ПО ПАЗАРЕН ПРИНЦИП.

  Повтарям: ПАЗАРЕН принцип за Частните Инициативи!

 2. Славия, Левски, Черноморец, Раковски и т.н. са Агитки ЧАСТНИЦИ, които не ме интересуват да им плащам разноските, обзавеждането и тапицериите от МОЯ ДЖОБ.

  СелСъветът е ДЛЪЖЕН обаче да поддържа в изрядно състояние със или без „козирки“, „трибуни“ и розави седалки Градскио Стадион Пловдив дека е накрайо на Младежката улица.

  Ала от десетината ЗАМ-ове на баскетБОЛНИО мозъклия никой не се разтревожи – дали по празниците са много заети само (а да се подписват във ведомостта за ЗАПЛАТИ да не би да забравят?)

 3. тре да не се окаже че тоя стадион е собственост на Ботев и са го ипотекирали за едни пари които нямат намерение да връщат. Общината за пореден път да прави публично частни партньорства и да губи собственост. Това го умеят много силно. Нека общината да каже каква е ползата за града от този скъп строеж. Колко граждани/ спортисти ще го ползват? Или обикновен човек там няма да може да припари да потича или порита. Колко са феновете на този супер успешен отбор? Стадион ще им построим, а като печелят пари общината ли ще ги получава или милионера собственик? Евентуалните печалби ще са за руснака, а разходите за гражданите. Защо е това напъване да построим стадион на Ботев? Всичко друго ли втасахме в града? Безмислена черна яма за общински пари. Нали и сега имат стадион в Коматево?

   

 4. Поредната далавера на кмета.
  Кога ще се напълни този излишен стадион?
  Кога ще си върне парите?
  Същото се отнася и за излишни колодрум!
  Ще се потърси ли отговорност за това безрасъдство?
  А пловдивчани нека се движат по разбитите улици и тротоари.
  Улиците са тъмни,осветяване от едни кандила от времето на Чомаков.Кога ще се подмени осветлението в кварталите?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина