АктуалноГрадътИзбориНовини

Славчо Атанасов: Спомнете си какъв град беше Пловдив

Голям блок партии, презентиращи себе си като „пловдивски“, издигнаха Славчо Атанасов за кандидат с коалиция „Съединени за Пловдив“ – сред тях „Атака“, „Кауза Пловдив“ и земеделците на Георги Колев

Разнообразие от партии се събраха днес официално да подпишат споразумение за издигане на обща кандидатура на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив на предстоящите местни избори в края на октомври. Това стана в зала „Съединение“ на едноименния площад. Коалицията изтъкна, че ще се бори със статуквото в града и т.нар. от тях „сглобка“, която управлява държавата, имайки предвид правителството на „Продължаваме промяната-Демократична България“ и ГЕРБ-СДС.

В „Съединени за Пловдив“ влизат ВМРО-БНД, „Кауза Пловдив“ на настоящия зам.-кмет Георги Титюков, ЗС „Александър Стамболийски“, Атака, ВОЛЯ, Партия на зелените, а коалицията представи себе си като партия от пловдивски партии, които ще решават местните проблеми в града, борейки се с традицията политиките за града да се решават в София.

„Това е една местна коалиция срещу другите, които решават на тъмно бъдещето на Пловдив. Ние се борим срещу заблудата, че в София или Брюксел могат да решат нашите проблеми“, заяви Георги Титюков от „Кауза Пловдив“, настоящ заместник-кмет на Здравко Димитров от ГЕРБ с ресор „Спорт и младежки дейности“ и ръководител на някои от най-големите европроекти в града.

След него от сцената говориха Владимир Кисьов от ВМРО-БНД и Георги Колев от Земеделския съюз „Александър Стамболийски“, който изтъкна, че в момента „сглобката“ е прегърнала „Съединението“, което е създало една уродлива форма на демокрацията.

След тях думата взеха Лилия Недева от „Партия на зелените“ и Димитър Керин от „Атака“, които предадоха щафетата на самия Славчо Атанасов.

Екс-кметът на район „Тракия“ и на Община Пловдив изчете речта си, като на няколко пъти припомни колко хубав град е бил Пловдив през неговия мандат. „Представете си един град, в който ремонтите се правят бързо и подредено, с мисъл за хората. Спомнете си, че имахме такъв град. Представете си град, в който администрацията е услужлива и работи за гражданите. Спомнете си, че имахме такъв град“, заяви Атанасов пред неговите поддръжници, изпълнили зала „Съединение“.

Сред приоритетите, които той изтъкна бяха транспортни теми, като ремонти на улици и булеварди, разширяване на пътната мрежа и усвояване на бреговете на река Марица с участъци за велосипеди и пешеходци.

Славчо Атанасов бе кмет на града в периода 2007-2013 година, издигнат от коалиция между ГЕРБ и ВМРО, но след 2008 година партньорството се разпадна и ГЕРБ излязоха в опозиция. След това Атанасов се явява още три пъти като кандидат-кмет, като и трите пъти стигна до балотаж срещу представител на ГЕРБ, но загуби съответни два пъти с минимална разлика от Иван Тотев, а през 2019-а година със значително по-голяма от Здравко Димитров. Междувременно Атанасов бе на два пъти народен представител.

Теодор Караколев

Пише по темите, свързани с културата, културното наследство и история на изкуството и архитектурата.

11 коментари

  1. Да бе, и са ГОРДИ БУДАЛИ, даже ЗаспалМуйкоВсламата си има Организация за лапане на мухите. Наричат я „АйляГ“, майно льо.

   А колко се страхуват до посиране от Славчо се вижда по поръчаните „коментари“ тук – нечленоразделно МУУ понеже нищо не могат да измислят да кажат против честен човек

  1. за „кенефа“ пред Пощата, както и за старовремския към Джамията огромната ЗАСЛУГА Е НА ГЕРБАВИЯ ТЪП ТОТЕВ КОЙТО ГИ БУТНА ОТ ОБИЧ КЪМ ПЛОВДИВЧАНИ, ПЛОВДИВЧАНКИ И ТЕХНИТЕ ПЛОВДИВЧАНЧЕТА!

   ОВО Е СТАНДАРТ У ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ

   Сульо кракадил

 1. Благодарим на Славчо за КУРАЖА!
  Както е забатачен Градът, и то особено с фриволното заБОРЧляване и крадене от досегашната КлептоКрация = = = ГЕРОИЗЪМ е да се запретне за втори път срещу вятърните мелници.
  ПЪРВА ГРИЖА Е ДА РАЗЧИСТИ „АВГИЕВИТЕ ОБОРИ“ СИРЕЧ ДА РАЗСЛЕДВА, ОБСЪДИ И ОСЪДИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА. (КОЕТО ЗИКО БЕШЕ ОБЕЩАЛ ЗА ДА ПОЛУЧИ ГЛАСОВЕ, АМА…)
  ВТОРА задача е да изрине КАДЪРНИЦИТЕ от СелСъвета най=безкомпромисно! До кокал! Които остави – ТЕ ЩЕ ГО САБОТИРАТ!
  Това вече си пролича от ТУК публикуваните „Коментари“ като за бакшиш…

 2. Против Славчо съм за кмет, особено в тази „коалиция“, но булевардите, които направи и днес са в много добро състояние, въпреки че са по-стари от Тотевите. Сравнете просто бул.Източен и бул. 6-ти Септември. Лично за мен разликата идва от %, който се връща като ресто от всеки лев за строителство.

 3. Отново ТЕНДЕНЦИОЗНО увъртане как единственият честен доброСЪВЕСТЕН КМЕТ от бая десетилетия щял бил да гледа назад към МИНАЛОТО.

  ПРЕДИ ГОСПОДАРИТЕ НА КАЛИНКАТА ДА ОГЛОЗГАТ ПЛОВДИВ.

  АКО СЛАВЧО АТАНАСОВ СЕ ПРЕСТРАШИ ДА СЕ ЗАНИМАВА ПАК С МАФИОТИЗИРАНИЯ ОТ КЛЕПТОКРАЦИЯТА „ГРАД“ НИЕ СЛЕДВА ДА МУ БЪДЕМ БЛАГОДАРНИ И ДА ПОЖЕЛАЕМ УСПЕХ (ПРЕДИ ВСИЧКО ДА РАЗСЛЕДВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА И ДА АНУЛИРА ЗАБОРЧЛЯВАНЕТО!)

  „МЛАДИТЕ“ ЛЕКЕТА И КУКЛИ НА КОНЦИ да поизчакат, не е време за школовка…

 4. Беше един западащ град, пък и всички помни мажоретките и тоалетни, хайде моля. Няма ли млади хора в този град, че само хора в пенсионна възраст ни предлагат.

  1. г-не Константине, считай за изчерпана Темата КМЕТ.

   „НОВИТЕ“ младичките в Шайк… в ГЛУТНИЦАТА са ясни: та са 1.гладни, 2.стръвни, 3.ХИТРИ = и 4.НЕ ПИЧЕЛЯТ. Тц. Ъ-ъ. НЕ, няма начин за ШКОЛОВКА!

   Голем страх до посиране ги друса досегашните, понеже Славчо ще разобличи, обсъди и ОСЪДИ злоупотребите, кражбите и престъпленията (вкл. гладАрх Ахрянов, вкл. Архео’Кул’Турист Панов) и току виж някой развеселен Прокурорин макар и на заплата му доскучее та посегне към ония папки ДЕБЕЛИТЕ НА ТРУПЧЕТА!

   (Само им чети поръчаните „коментари“ навсякъде = нечленоразделно МУУ като не могат нищо по същество да измислят против Човек ЧЕСТЕН)

 5. Славчо пак започна с ала-бализмите си. Ми нали беше кмет, бе човек. С гласовете на ГЕРБ, стана и какво направи, купи метли и вкара в управлението БСП!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина