АктуалноБългарияЕвалаЖивотЗабавлениеНовини

Семейство Богданови от Пловдив имат 4 момчета и петото е на път

Евгения и Пламен се събрали покрай любовта си към футбола, взели с мечта да имат трима сина и преизпълнили плана 

Евгения и Пламен Богданови имат четири момчета, а следващата седмица предстои да научат пола на петата им рожба, която ще се роди наесен. Почти са сигурни, че ще е син. Очаква се да се роди наесен.

Двамата се запознали на годишна сбирка на феновете на любимия си футболен клуб – Ливърпул. Последвала интернет връзка и Пламен поканил морското чедо Евгения в Пловдив. Тогава мечтата им била да имат трима синове. „Преизпълнихме плана“, смеят се двамата.


Те разказаха историята си на празника на влюбените в Младоженческия дом, където получиха поздравление от кмета Здравко Димитров в рамките на инициативата на ОП „Радостни обреди“ – Седмица на любовта.
Градоначалникът им подари икона и им връчи грамота.

„В днешно време многодетните семейства са рядкост, затова трябва да бъдат показвани и давани като добър пример, особено в ситуацията на демографска криза, в която се намира България. Щастието е във Вашите деца, отгледайте ги заедно в любов и разбирателство и нека един ден те бъдат Вашата най-голяма радост и удовлетворение“, обърна се кметът към младото семейството.

До миналата година семейство Богданови имали до себе си прекрасна жена, която помагала за отглеждането на децата, но тя вече не е между живите. Сега майката не работи, за да е до децата си.

На журналистически въпрос с какво ги насърчава държавата. Евгения отговори, че не получават никакви помощи. Единствено най-голямото детенце е с ТЕЛК и има персонална финансова помощ.
В Международната седмица на брака кметът Здравко Димитров освен многодетно семейство, което очаква своето пето дете, отличи и съпрузи с 45-годишно съжителство.

Оказа се семейството на скулптора Цвятко Сиромашки. Излизайки отпред, Цвятко рече, че е бил учуден откъде това внезапно внимание към семейството му, като има двойки и с по 50 и повече години брак.
„Минали сме през тежки моменти в живота. С трудната професия на скулптора, но и с търпението на моята жена Катя, Слава Богу, до ден днешен сме заедно“, сподели той и благодари за направения жест към семейството му.
Градоначалникът им пожела още дълги години да бъдат заедно.
След това кметът Здравко Димитров венча млада двойка, избрала да си каже заветното „Да“ навръх Св. Валентин.

Съпрузите Димитър и Мария-Антония, които вече са семейство Писови, си размениха брачни халки в присъствието на свидетели и гости.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина