АктуалноБългарияВластГласовеМненияНовиниПод лупа

Село Труд отива при РИОСВ

Защото от там им отзоват повече да идват на сигнали

Екоинспекцията твърди, че няма миризма от централата за биогаз, а хората от години твърдят, че въздуха при тях не се диша (ВИДЕА)

Възмутени – така се чувстват жителите на пловдивското село труд, които над 5 години са принудени да проветряват предпазливо домовете си, когато това изобщо е възможно. Те живеят поредното си лято на затворени прозорци.

В редакцията на Под тепето получихме снимки и видеа от жителите на Труд, които подготвят „ходене на крака“ до Екоинспекцията в Пловдив, след като по думите им от там отказват вече да идват при тях.

От Инициативния комитет в селото са ни изпратили и последния отговор на РИОСВ-Пловдив, в който е намекнато, че при сигнали от жители, свързани с производствени миризми и обгазявания характерни за инсталацията за производство на биогаз, каквито местните разпознават отлично, от инспекцията няма да се отзоват.

„Скоро ще посетим РИОСВ – Пловдив. Когато те не идват и зачитат населението, населението ще дойде при тях,“ съобщи Станимир Тончев, кото е направил тези видеа.

Те, както и снимките, са направени в понеделник, когато поредна авария на централата в Труд остави населението без дъх.

Трудчани питат:

– докога РИОСВ-Пловдив ще е със затворени очи и запушени носове?

– докога новият директор, г-жа Георгиева ще избягва срещи и контакт със засегнатото население?

– кой и какво спира директорката на РИОСВ-Пловдив да разкрие всичките несъответствия, поради които производството трябва незабавно да бъде преустановено?

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина