АктуалноЖивотЗабавлениеЗдравеНовиниПУЛС

Родилка: „Ще правим ДНК тест и ако не е нашето, ще си го върнем“

Бащата обвинява лекарите, че са подменили детето му. Първо казали, че е момче, а им дали момиче

Случката от родилен дом Весела обясняват с „техническа грешка“ 

Сандо Александров от Пловдив обвинява лекарите от родилен дом Весела че се подменили бебето му. Бащата настоява за ДНК тест, ,след като първо му казали, че има момче, а когато отишъл да го припознае се оказало момиче. Историята разказа самият той пред btv.

„На 17-ти карам жената да ражда, докторите казаха, че ще роди сутринта, роди на 18 събота. Излиза докторката и каза „честито, имате мъжко“, сложили гривни на майката и бебето. Събрахме роднини да празнуваме, защото първото е момиче и аз се радвам на второто, че е момче. След два дни ме викат да припозная детето (родителите нямат сключен граждански брак), питат как ще се казва, казвам Асен, това е мъжки род“, обяснява бащата.

Според д-р Христо Кунчев, началник на родилното отделение, случаят е неприятен, но успокояващото е, че бебето е жив и здраво. По думите му хората, които са водили раждането, са били преуморени:

„Може да се сбърка, когато пъпната връв понякога остане между крачетата на бебето и имитира тестиси. Ако жената кърви или има спешен случай в родилна зала, може да се обърка.“

Шефът на болницата каза, че на семейството е бил предложен кръвен генетичен тест за доказване на бащинство, но бащата е отказал.

Родилката, която още е във „Весела“ обясни, че попитала докторката какъв е полът на бебето и тя ѝ казала, че е момче. Сложили им гривни за мъжко бебе, чак след два дни разбрала, че е момиче.

„Ще правим ДНК тест и ако не е нашето, ще си го върнем“, обясни родилката.

Според бащата на новороденото е било нормално да откажат, защото се съмняват, че в болницата могат да подменят резултатите от теста.

Техническа грешка нарече недоразумението акушерката, която е израждала бебето. Стоянка Христова е с над 40 години стаж и по думите ѝ досега не е имала подобен случай.

Кунчев каза още, че за момента майката не трябва да бъде изписана, защото трябва да кърми бебето. По думите му детето ще бъде изписано, когато дойдат от Агенция за закрила на детето, за да му се даде ЕГН, и когато бъде припознато.

Междувременно семейството е подало жалба в прокуратурата.

Снимка на корицата: стоп кадър btv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Лекарите знаят пола на детето много преди да се роди.За каква техническа грешка говорят?Лъжат безсрамно,не само са търгаши,но са и лъжци .За тях трябва божие възмездие

  2. Ето ги н апак двойните стандартаджии от под тепето въртят ,сучат и пак ужким такава невинна статия за двама циганина ,а тя заредена с токсичност. Ах ако можеше Хероин Мустафа да ви причете

    1. Каква токсичност!???Това са безотговорните и алчни лекари,на които не им пука от нищо Лекари не можем да бием,но щом са цигани дай да ги пребием, да им вземем детето и после пак да ги бием,нали?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина