АктуалноГрадътНовини

Ремонтът на Рогошко шосе може да стартира още тази пролет

Още напролет може да започне основен ремонт на „Рогошко шосе“, информира заместник-кметът по строителство и инвестиции в Община Пловдив Пламен Райчев. За шосето, в участъка от моста на Адата до землищната граница на Община Пловдив, има готов технически проект.

Райчев провери как е извършена частичната рехабилитация на най-износените участъци на пътя, които по настояване на кмета Здравко Димитров бяха преасфалтирани преди седмица. За ремонта Община Пловдив задели в спешен порядък 50 хиляди лева.

„Наясно сме, че с това частично преасфалтиране не се решава проблема с Рогошко шосе. Той може да бъде цялостно обновен с Интегрирана териториална инвестиция (ИТИ) между общините Пловдив и Марица, в чиито землища попада трасето. Такъв проект е залегнал с предимство и в Плана за интегрирано развитие на общината (ПИРО). Това обаче ще стане възможно едва през следващия програмен период, когато проекти между две и повече общини ще са с приоритет“, заяви заместник-кметът Райчев.

Заради тежкото експлоатационно състояние на пътя и по настояване на кмета Здравко Димитров, още през тази година ще бъде извършен основен ремонт на трасето от моста на Адата до табелата за изхода от Пловдив. Участъкът е близо 2 километра и в бюджета на Общината ще бъдат предвидени 4 милиона лева за неговия цялостен ремонт.

„Понеже този път, който е важна входно-изходна артерия към града, не е оразмерен за тежкотоварно движение, в проекта е предвидено да се усили конструкцията на пътя, за да поеме интензивността на движението и товара на тежките машини. Ще бъдат изградени тротоари в урбанизираната територия, улично осветление, ще бъде положена вертикална и хоризонтална маркировка“, поясни още Пламен Райчев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Кметът напира да усвоява милиони за ненужни дейности, но важните ги подминава…. Например, т.н. булевард Ал. Стамболийски. Това е тясна селска улица, разкопавана почти всеки месец от ВиК. По нея се движи градски транспорт, който е в постоянно задръстване! Вместо да се разшири и ремонтира, постоянно се издават нови разрешителни за строежи, които ще направят реконструкцията още по-скъпа и невъзможна.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина