АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Спира плановият прием в болниците в областта от четвъртък (ВИДЕО)

Засега всички мероприятия по общини ще се състоят при засилени мерки за сигурност

„Пловдив се намира на етап 2, според националния план за борба с коронавируса, и между първа и втора фаза на въвеждане на мерки в болничните заведения“, това заяви областният управител Йордан Иванов след заседание на Областния оперативен щаб.

Участниците единодушно са решили да бъде спрян плановият прием в болниците на територията на областта, като решението не е въз основа на липса на легла или заетост, а породено от липсата на персонал, заради очакващата се вълна и повишаването на заболеваемостта.

Днес стана ясно още, че РЗИ-Пловдив въвежда мониторинг на заболеваемостта на учениците на територията на областта, като те ще бъдат разделени на три възрастови групи: детските градини, основни училища и гимназии.

Към днешна дата има настанени в болнични заведения 17 деца на възраст от 0 до 17 години. Сред тях има и бебета на няколко месеца
„При тях заболяването протича леко и 4-те интензивни легла за деца са свободни“, коментира д-р Сийка Димчева, директор на РЗИ-Пловдив.

На въпрос на „Под тепето“ за изнесената информация от кмета на Община Раковски, че 50% от новите случаи са при тях, и дали може да се даде информация как са класирани общините по нови случай, д-р Димчева каза, че на тоя етап не може да каже, и че данните утре ще влязат в националната система.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина