АктуалноИзбориНовини

Ректорът на УХТ Пламен Моллов сред учредителите на ПП „Български възход“

Стефан Янев прогнозира предсрочни избори през есента. „Български възход“ ще бъде националконсервативна пратия. Учредяването ще е през юни.

Сред основателите са още бившият служебен регионален министър Виолета Комитова, служебният министър на младежта и спорта в правителството на Огнян Герджиков Даниела Дашева, както и изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Поли Карастоянова

„Днес е перфектен ден за партийно строителство“, заяви Стефан Янев, който събра Инициативния комитет на новата си партия „Български възход“.

Той прогнозира предсрочни избори през есента. Според бившия премиер формацията му ще участва в следващите избори.

Янев, който бе отстранен от кабинета на Кирил Янев заради многократните му изказвания, че случващото се в Украйна е военна операция, а не война, каза, че в момента има пропаст между партиите и обществото. Той описа партията си като „нова, смислена и полезна за обществото формация“.

На брифинг след събитието Стефан Янев заяви, че „Български възход“ ще бъде националконсервативна. Той обаче смята, че членството на страната в ЕС и НАТО е стратегически избор, който вече направен и допълни, че партията му ще работи за защита на българските национални интереси в тези съюзи.

Той заяви, че Учредителното събрание на партията ще бъде в началото на юни.

Янев отрече партията му да е свързана с президента Румен Радев.

„Това е един политически субект, който е абсолютно автономен(…) ако свързвате президент със създаването на партия, означава, че подлагате някакъв сценарий, в който президентът иска да влияе на политическия процес, без да носи отговорност. Мисля, че това той не го иска и няма да го направи.“

Той отказа да коментира вчерашното решение на НС за военно-техническа помощ за Украйна. По думите му политическото говорене е надделяло по темата. Бившият премиер заяви, че правителството действа хаотично по темата с газа. По думите му трябва да се мисли първо за бизнеса.

Бившият премиер се обяви в подкрепа на машинния вот.

Сред учредителите на партията на Янев са ексдепутатът от НДСВ и ректор на УХТ проф. Пламен Моллов, бившият служебен регионален министър Виолета Комитова, служебният министър на младежта и спорта в правителството на Огнян Герджиков Даниела Дашева, както и изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Поли Карастоянова.

В новата партия влизат още бившият зам.-военен министър Ралица Симеонова, Данчо Бончев, който беше съветник на Янев, Георги Самадов –  бивш зам.-министър на енергетиката, както и Николай Колев – медиен съветник в служебните кабинети.

На събитието, което се проведе в столичен хотел, присъстваха още Йоло Денев, както и бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов.

Източник: offnews.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина