Разкопаха асфалтирана през юни улица в Кършияка заради неподменени тръби

Актуално Гласове Градът Новини Под ножа
Кършияка

Някой е забравил да смени въпросните тръби за питейна вода. Така ли се реализира Водния проект, питат жители на района

Асфалтирана в средата на юни улица в Кършияка, попадаща в обхвата на Водния проект, днес изненадващо за жителите на района бе разкопана. Причината- ВиК авария, каквато не би следвало да се случва след реализиране на същия този така скандален воден цикъл.

До разкопаването на ул. „Богдан” от страна на екипи на ВиК днес се е стигнало след авариране на спукана тръба за питейна вода вчера. Цялата улица е била наводнена вчера, твърдят собственици на жилища там. Хората от квартала звънели в изборния ден на 112 и на телефона на ВиК за аварии, но реакция е нямало. Днес улицата е била разкопана, за да се отстрани аварията, като не е ясно кога ремонтът на ремонта ще бъде завършен.

„От ВиК ме информираха, че от общината по проект са сменили обратната вода, а правата не са. А тръбата е стара и се пука и ще се пука постоянно. По време на големия ремонт за подмяна на обратната вода е имало 5 аварии с питейния тръбопровод. Много е компрометиран, стар и плаче за подмяна. Съобщили са на Община Пловдив, но въпреки това не е имало никаква реакция от управляващите. Сега ни предупредиха, че тепърва с настъпването на зимата и застудяването ще започнат серия от аварии, които ще оставят живущите тук без вода за седмици, защото при ремонта са разместени масите и има създадено допълнително напрежение в иначе и без това морално и физически остарелия тръбопровод. Но те били свикнали, защото където има нов асфалт, следвали аварии и те се появявали”, обясни за Под тепето живеещият на ул. „Богдан” Константин Божиков.

Майсторите на място уточняват, че тръбата е чугунова  и е от 70-те години. Странно защо тя не е била сменена при изпълнението на Водния проект, след като на всички съседни улици тръбите са били подменени.

Ще се опитаме да разберем от Община Пловдив.

Споделете ни във:

5 thoughts on “Разкопаха асфалтирана през юни улица в Кършияка заради неподменени тръби

  1. Питайте и за улица Оборище. Защо я асфалтираха, без да сменят водопровода и тротоарите? Кой ще плати за този асфалт, и ще го разкопават ли отново, за да сложат нови тръби?

  2. Всеки прави грешки. Лошо е, като е тенденция лошото и немарливо изпълнение, при което се опъват 50% по шкафчета. Иначе не виждам някаква голяма драма.

  3. Е, то так@ беше и преди 40 години… Хасвалта в БГ е МАТРЯЛ, с който се покриват улиците преди началото на изкопните работи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.