АктуалноКриминалеМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Разбиха мащабна схема за фалшиви Зелени сертификати в Пловдивско

Пловдивската прокуратура и Икономическа полиция разбиха схема за издаване на фалшиви Зелени сертификати на българи в чужбина. Два медицински центъра – единият в Асеновград, а другият в Раковски, буквално са бълвали неистински документи, удостоверяващи завършен имунизационен цикъл. За първия до момента са установени около 50 такива, а за втория близо 200 броя.

На този етап са задържани четири медицински лица. Трима са от центъра в Раковски, а един е служител на асеновградска общинска болница.

“Имаме да прегледаме над 20 000 удостоверения за издаден зелен сертификат, за да установим има ли още фалшиви между тях,” обявиха от Прокуратурата на извънреден брифинг днес.

Схемата е работила така – медицинските лица са попълвали журнали с данните на тези, които са искали сертификати и са ги вкарвали в системата без да ги ваксинират. Всички “клиенти” по това време са били в чужбина и е нямало как да подпишат документацията, нито да бъдат имунизирани.

Очаквайте подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина