Протестиращите: Добре дошли в къмпинг „Чифте баня”, носете вода и храна (ГАЛЕРИЯ)

Актуално Новини Под ножа

Появата на неизвестни здрави момчета в черно притесни организаторите на протеста, очакват провокации през нощта

„Добре дошли в къмпинг „Чифте баня”. Носете вода и храна”. Това звуча от мегафона на окупираното от протестиращите възлово пловдивско кръстовище тази вечер, малко след като бяха опънати първите палатки. Гражданското неподчинение стартира малко след 20 ч. Като по команда бяха разпънати  първите шест еднотипни палатки, видимо чисто нови. После младежи извадиха своите плажни домове и към момента те са близо дузина. Доставени бяха рибарски сгъваеми столове, бе опъната и голяма бяла шатра, под която утре окупаторите на кръстовището ще се крият от слънцето. Очаква се да бъдат създадени и условия за открити офиси на кръстовището.

„Тази вечер ще останат много хора. Утре сутринта ще бъдат сменени от други. Няма да се откажем. Ще останем тук до оставката на правителството и главния прокурор. Ще браним нашия палатков лагер”, категорични бяха организаторите на протеста днес, които бяха и най-дейни в реализирането на асфалтовия къмпинг. Веднага след призива за доставяне на храна, вода и бира за тези, които ще дежурят тази нощ, около палатките се заформиха купчини от стекове с напитки.

Няколко души в множеството алармираха, че са видели съмнителни здрави момчета в черно, които не са се появявали на протестите досега от началото им. След като няколко души  започнаха да ги сочат с пръст, неизвестните типове изчезнаха. Притесненията на протестиращите са, че те са там за провокации и да се опитат да разбутат лагера им. „Няма да се уплашим. Тук сме и ще останем тук. Няма да отговаряме на провокации, но и няма да се дадем”, категорични бяха къмпингарите, които тази нощ ще дежурят на барикадата. Заради съмненията за евентуални провокации ще се дежури на смени.

„Имате право на гражданско неподчинение по Конституция. Останете тук. За тях от тази вечер става все по-страшно”, повтори няколко пъти проф. Минеков, визирайки управляващите.

Със затварянето на възловото кръстовище от утре трафикът в града ще е кошмарен. На практика достъп до центъра на града с автомобил или автобус вече няма. На този етап липсва официална позиция от полицията по повод „плененото” кръстовище. През цялото време малкото униформени, които пазеха масовия протест, наблюдаваха събитията от разстояние, за да не се създава напрежение.

 

Споделете ни във:

9 коментара за “Протестиращите: Добре дошли в къмпинг „Чифте баня”, носете вода и храна (ГАЛЕРИЯ)

        1. Черепа не управлява държавата, управлява я вашата просто сикаджийска мутра на който същия тоя череп дава подкупи чрез ПР си и си ги държи в чекмеджето. Тиква празни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.