АктуалноВластГласовеГрадътМненияНовиниПод ножа

Протест пред местния парламент заради презастрояването (ВИДЕО)

Общински съвет заседава при засилени мерки за сигурност

Малко над 10-тина протестиращи окупираха стълбите пред Градския дом на културата тази сутрин, където по време на пандемията заседава Общинския съвет на Пловдив. Те недоволстват срещу презастрояването на Пловдив.

Срещу тях са изправени около 20 полицаи. Така при засилени мерки за сигурност започна днешната сесия, на която съветниците трябва да прегласуват върнатото от областния управител решение за ПУП-а на бившия завод на Кока-Кола.

Конкретният повод за протеста е, че в него са предвидени близо 200 000 кв.м РЗП. Нещо повече, внесеното предложение за разглеждане на днешната сесия е същото, без да се съобразява с мотивите за връщане от областния управител за незаконосъобразност.

Лидерът на Инициативния комитет „Да спасим парка зад хотел Санкт Петербург“ Асен Костов обясни, че хората искат оставката на ресорния зам.-кмет Невена Балчева.

Вижте още какво каза Асен Костов от името на протестиращите във видеото:

На влизане в ГДК кметът Здравко Димитров се спря при протестиращи и им каза, че процентът на застрояване в ПУП и ПРЗ ще бъде коригиран и че процедурата е тръгнала много преди той да бъде кмет.

Протестиращите обясниха, че вече са успели да се срещнат с част от  представителите на политически групи в местния парламент. Едни от тях са азявили, че ще преразгледат предложението, а други че ще гласуват против.

Очаквайте подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

  1. Милиционерския кенеф се охранява от гавазите, на които същите протестиращи плащат солидарно хляба..все едно гавазите живеят на луната, а продажните кметове на Марс..или не – те отдавна се изселиха по едномилионните си вили в областта,,, за данъкоплатците остава – мизерия, мръсотия, кал до ушите и разбира се….стотици изникнали за “ една нощ“ томов плазовци…лешш сте, мамицата ви гнусна, след 4 април сте пътници!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина