Протегна ли ръка Зико на затворения бизнес?

Актуално Градът Новини Под ножа

Кметът предлага заведенията да не заплащат тротоарно право за месеците, в които и без това не са работили

Протегна ли ръка кметът Здравко Димитров на затворения бизнес и неговите сериозни проблеми? Този въпрос си задават собственици на заведения в града, след като се оказа, че кметът е предложил да не плащат тротоарно право не до края на април, докогато е валидно извънредното положение, а до края на февруари. Или с други думи градоначалникът предлага да помогне на бранша, като му бъде опростена таксата за открито сервиране за периода, в който той така или иначе няма за какво да плаща, тъй като беше затворен.

Това по никакъв начин не кореспондира с намерението за облекчаване на бизнеса, обявено в предложението на кмета до Общински съвет. Според собственици на заведения подкрепа в тази важна за оцеляването им и запазването на работната ръка ситуация би било освобождаване от такса „тротоарно право” за период от няколко месеца след датата, от която ще имат право да отворят врати. Още повече, че представители на бранша внесоха молба до кмета с надежда за партньорство с общината и реално облекчение в тази криза. Те се надяват на толеранс поне до края на пролетта, за да „поемат въздух”. Предложението от страна на Зико обаче няма нищо общо с исканията им.

На ход е общинският съвет, за който Димитров системно казва, че не е гумен печат на кмета. Съветниците могат да увеличат периода на освобождаване от такса „тротоарно право” като „надградят” предложението на градоначалника. Дали това ще се случи, ще разберем на сесията във вторник.

Споделете ни във:

4 коментара за “Протегна ли ръка Зико на затворения бизнес?

  1. Абе той медалът има две лица:
    Когато е ОТВОРЕН (печели, угоява се, дебелее и богатее) бизнесът дали “протяга ръка” някому?

    На горкия ни Град?

    1. Не, не протяга ръка… и до миналата година и данъци не внасяха, осигуряваха си на минимума персонала, ако въобще го осигуряваха…сега най-много те реват! Оказва се, че кръчми и дискотеки са най-важният бизнес в България?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.