АктуалноГрадътКриминалеНовиниРазследванеТемида

Прокуратурата в Пловдив образува досъдебно производство за акцията в Бушидо

То е за длъжностно престъпление срещу лице, заемащо отговорно служебно положение в ОД на МВР – Пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив е образувала досъдебно производство за това, че на 6.05.2023 г., в гр. Пловдив, длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение в ОД на МВР – Пловдив, е нарушило и не е изпълнило служебните си задължения, и превишило властта и правата си, с цел да причини другиму вреда – на дружество с ограничена отговорност, и от това е могло да настъпят немаловажни вредни последици – престъпление по чл. 282 ал. 2 пр. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Досъдебното производство е образувано след извършването на лична проверка от прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив във  връзка с постъпила жалба против действията на полицейски служители  в нощен клуб „Бушидо“ в гр. Пловдив през нощта на 6 май 2023 г., когато клиенти и персонал на заведението масово са проверявани с часове за наркотици. Припомняме, че след това хора разказваха, че са събличани, унижавани и срещу тях е употребена прекомерна сила. Недоволството доведе до протест на ресторантьорите, който се проведе в Пловдив под мотото „Няма да търпим“, след което Прокуратурата започна проверка по случая

При прокурорската проверка са били снети обяснения от служители на нощното заведение, от посетители, от полицейски служители, иззети са записи от охранителни камери и др.

Разследването е възложено на следовател при Окръжен следствен отдел при ОП – Пловдив. Първоначално определеният срок за приключването му е двумесечен.  

Припомняме, че по-рано днес МВР разпореди дисциплинарна проверка на „голата акция“ в Бушидо.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина