АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

Проф. Джамбазов: Пробите на персонала са отрицателни

Лабораторията започва работа веднага

Дядо Николай пожела всички проби да бъдат отрицателни (ВИДЕО)

 „Има осигурени 3000 теста, които ще стигнат за месец – месец и половина,“ съобщи изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Георги“  

Референтната лаборатория за диагностициране на коронавирус в Пловдив вече е факт и работи.

Изпълнихме обещанието си, каза при официалното ѝ откриване изпълнителният директор на УМБАЛ „СВ. Георги“ проф. Карен Джамбазов.

Той изрази благодарност към кмета, областния управител и основния дарител Георги Гергов.

„Дълбоко съм благодарен на моя екип, на доц. Мавров, на  главната сестра, на строителите и на всички, които участваха в този процес. Тяхна е заслугата, че за две седмици успяхме и днес разполагаме с една от най-модерните лаборатории в страната. Тя започва да работи веднага след събитието, на което сме се събрали.“

Дейността първоначално ще започне с относително по-малък брой проби от максималния капацитет на апаратурата – 50 до 60 дневно, обяви проф. Джамбазов и допълни, че при пълно натоварване може да се достигне до 100 -120 проби на ден.

Със средства от дарения, които за най-голямата болница в Южна България са около 720 хиляди лева, като цяло, са закупени и тестовете за работа в лабораторията.

„Успяхме да закупим тестове за 230 хил. Те са 3000 броя и ще стигнат за около 1,5 месеца“, съобщи директорът на УМБАЛ „Св. Георги“.

Още тестове вероятно ще трябва да осигурим на следващ етап. Апаратурата дойде за изключително кратък период от време, коментира професор Карен Джамбазов.

Той съобщи, че е тестван медицинския персонал, който ще обслужва лабораторията.

„Всички 6 проби на персонала са отрицателни и той започва да работи веднага.“

В посланието си след краткия водосвет Пловдивският митрополит Николай пожела всички проби в тази лаборатория да бъдат отрицателни.

В следващото видео може да проследите церемонията по откриването

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. На всички тези хартутници взе да им харесва да участват в този театър.Но всички те харчат безочетно кървави пари събрани от данъците на всички.Командировки,шофьори ..всеки от тях поел на незнайно накъде.Един магистрали,фабрики,други откриват лаборатории ,болници и снимки да си правят.Всички сме затворени по домовете ,а те нарушават постоянно карантинните изисквания.Изработете механизми господа държавни хартутници,освободете работоспособното население.Отговорете защо ни плашите ,че няма ваксина и лекарства ,а не обяснявате как вече са се излекували 500000 човека в световен мащаб.НЯМА ЛЕК,А ИМА ИЗЛЕКУВАНИ.В крайна сметка като се разболеем има болници ,които също се издържат нашите пари.Смешно е под строй да се изправят шефовете на три големи болници за да говорят нереални неща/чували за трупове,хладилници за трупове/.Всички тези шефове на болници за управители на търговски дружества.Хора слушайте компететни хора ,а не инструментите на Господ и говорещите с него.За съжеление всичко така оскотя и хората са обезверени ,а те на това се надяват.Дано това чистилище вразуми всички нас и на следващите избори изпратим говорещия с Господ и неговите лизогъсци в небитието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина