АктуалноБългарияГласовеГрадътМненияНовиниПод лупа

Проект за три 20-етажни блока в Парка зад Санкт Петербург (ГАЛЕРИЯ)

Асен Костов: Каузата ни продължава!

Мая Манолова: Ще ви подкрепям юридически и всякак

Бившият омбудсман на републиката Мая Манолова се срещна с представители на Инициативния комитет „Да спасим парка зад хотел „Санкт Петербург“. Тя използва срещата да представи пред обществеността прогарамата си, рекламирана като „19 мерки за 19 месеца“ за бързо възстановяване на работните места.

Една от успешните каузи на омбудсман е свързана с Пловдив и парка отсреща, започна тя.

„Благодарение на активността на квартала, паркът е спасен. Ние следим случая, но опасността не е отминала.“

Оказа се въпреки, че делото още не е приключило, собственикът на терена има проект и го презентира на страницата си във фейсбук.

„Гражданското общество трябва да бъде нащрек, не трябва да заспива – разсеят ли се, веднага се започват действия по унищожаване на тревни площи, паркове и други,“ коментира Манолова и декларира, че тя и екипът ѝ ще продължат да подкрепят съкварталците в каузата юридически и всякак.

После думата бе дадена на председателят на ИК Асен Костов.

„Знаем какво иска собственикът, той не го и крие вече – виждате ужасните блокове от по 20 етажа. На мен това ми прилича на „Изгрев“ 2. Делото няма как да го загубим, освен ако умишлено не бъде загубено. Имаме и друга опция – отиваме във ВАС.“

Костов още веднъж подчерта, че според тях юристът на общината не се представя добре по време на заседанията в съда, а администрацията отказала юридическата помощ на гражданския комитет. От друга страна, той благодари на кмета Здравко Димитров, че е поел ангажимент ОП „Гардини и паркове“ да окоси частния терен, щом собственика не го прави.

Въсщност става дума за публикация на Taha Rahman на личната му страница в социалната мрежа, където той пише:

Представям Ви моето виждане за модерен жилищен комплекс с уникална архитектурна визия,включваща мноого зеленина. Сградите са луксозно завършени, „дишащи“. Разполагат със собствен парк с детски площадки, места за отдих и почивка,разнообразна и богата растителност,гарантираща спокойствието и уюта на живущите.
Какво мислите Вие? Харесва ли Ви идеята ми?“

По време на срещата Мая Манолова отговаря над час на въпроси на присъстващите и представи своите и на Изпарвисе.БГ 19 мерки за следващите 19 месеца за съживяване на българската икономика и възстановяване на работните места.

Мая Манолова идва в Пловдив със свой план за превъзмогване от кризата

Фактически с това Манолова започна предизборна обиколка в страната. Според предварително обявената ѝ програма на тази среща щяха да присъстват и протестиращите срещу кариерите в Белащица. Осаза се, че  хората от селата в Родопската яка нямат идея за такава среща и нямат намерение да отидат на нея.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

10 коментари

  1. Не знам защо решихте, че там е парк. В кадастъра пише „Комплексно застрояване“. Действията на протестиращите са самоуправство и накърняват частната собственост. Оставете човека да си ползва имота…

  2. Кършияка няма нужда от още езин Гигант, един стига. Парка трябва да остане парк. Тахата има доста парцели на Пазарджишко шосе, така че там може да реализира този проект.

    1. Не е зле арх. Стефано Боери да бъде уведомен как неговия интелектуален труд се използва за евтина манипулация на пловдивските граждани. Може пък и да има претенции за нещо като авторско право човекът.

  3. Въпросът е какъв се пада Таха Рахман, след като собственик е Байрям Солак? Или вече не се крие, че работи чрез поставени лица.

  4. Трите трийсететажни блока, които ще задръстят района с населението си и автомобилния трафик, са визуализирани с модната в някои свръхурбанизирани държави като Китай, зеленина по етажите. Бъдете сигурни, ЗЕЛЕНИНА НЯМА ДА ИМА. За да има, трябва да има и доста скъпо обслужване и строги правила, каквато е практиката в богатите държави, нещо което у нас не върви. Зеленината е сложена от дизайнерите, на които е поръчана визуализацията, за да бъдат забаламосани баламите, ето, видите ли, предлагаме ви паркови небостъргачи вместо парк, не протестирайте.

    1. Прекрасен частен парк! Да си му се радва още дълги години Таха Рахман или Байрям Солак (вече се обърках кой е собтвеник)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина