АктуалноВластИзбориНовини

Продължаваме промяната стартира преговори за нов кабинет

Националният съвет на ПП „Продължаваме Промяната“ гласува на ръководството мандат за започването на преговори за ново правителство, съобщиха от пресцентъра на партията. Те ще се водят от в преговорите ще участват Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров. В решението се казва това да става „на базата на ясна програма и ангажименти“.

Днес ще бъдат проведени консултации с ДБ и БСП, както и с независимите депутати в настоящия парламент.

Припомняме, че в понеделник, след като оставката на правителството бе депозирана в НС, държавният глава побърза да насрочи консултации с партиите още същия ден. От „Продължаваме Промяната“ не отидоха на консултациите при президента Румен Радев. На Дондуков 2 от ГЕРБ и  ДПС се обявиха за нови избори.  По-късно в края на работния ден Кирил Петков написа в профила си, че   следващите избори ще са реален референдум за това каква България искаме: „България на законността и просперитета или България на задкулисието и мафията. Аз избирам първото и ще продължа да се боря за това!“

Тази сутрин с президента се срещнаха от Има такъв народ и заявиха, че няма вероятност да подкрепят кабинет,  начело с Петков или Василев. 

След ИТН при Радев влязоха от ПП „Възраждане“.

Очаквайте подробности.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина