Продължаваме промяната стартира преговори за нов кабинет

Актуално Власт Избори 2021 Новини

Националният съвет на ПП „Продължаваме Промяната“ гласува на ръководството мандат за започването на преговори за ново правителство, съобщиха от пресцентъра на партията. Те ще се водят от в преговорите ще участват Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров. В решението се казва това да става „на базата на ясна програма и ангажименти“.

Днес ще бъдат проведени консултации с ДБ и БСП, както и с независимите депутати в настоящия парламент.

Припомняме, че в понеделник, след като оставката на правителството бе депозирана в НС, държавният глава побърза да насрочи консултации с партиите още същия ден. От „Продължаваме Промяната“ не отидоха на консултациите при президента Румен Радев. На Дондуков 2 от ГЕРБ и  ДПС се обявиха за нови избори.  По-късно в края на работния ден Кирил Петков написа в профила си, че   следващите избори ще са реален референдум за това каква България искаме: „България на законността и просперитета или България на задкулисието и мафията. Аз избирам първото и ще продължа да се боря за това!“

Тази сутрин с президента се срещнаха от Има такъв народ и заявиха, че няма вероятност да подкрепят кабинет,  начело с Петков или Василев. 

След ИТН при Радев влязоха от ПП „Възраждане“.

Очаквайте подробности.

Споделете ни във:

1 thought on “Продължаваме промяната стартира преговори за нов кабинет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.