И ДПС се обявиха за нови избори – ВИДЕО

Актуално Гласове Избори 2021 Новини

Време е да се обърнем отново към избирателите и в следващия парламент да влезем не с омраза и отрицание, а точно обратното – да влезем с нашите ценности, цели и приоритети за държавата, обясниха от Движението за права и свободи пред президента

След ПП ГЕРБ и от ДПС се обявиха за нови избори на политически консултации при държавния глава днес.

ГЕРБ отказва да прави кабинет – ВИДЕО

Според нас трудно може да се намери диалог за постигане на хомогенно мнозинство в този парламент, за да има категорично евроаталантическо управление в България. Ние трябва да се обърнем отново към избирателите, те да натоварят с отговорност политическите партии. И в следващия парламент да влезем не с омраза и отрицание, а точно обратното – да влезем с нашите ценности, цели и приоритети за държавата„, заяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

По думите му настоящата политическа криза е естествен край на „политиката, основана на лъжата и омразата“.

В началото президентът Румен Радев ги посрещна с думите:

„Отговорното отношение на ДПС към етническия мир е факт. Факт е, че в кризисни моменти вие винаги сте апелирали за диалог. Но България очаква последователни усилия от всички политически партии в борбата с корупцията и установяването на върховенството на закона. Надявам се, че вашата партия осъзнава високия залог на това предизвикателство.“

Вижте пълен запис от срещата.

Припомняме, че оставката на кабинета „Петков“ бе депозирана тази сутрин в НС и президентът насрочи консултациите с парламентарните партии веднага за същия ден.

Първата политическа сила „Продължаваме промяната“ и бившите им коалиционни партньори от БСП за България“ отказаха да отидат на Дондуков 2, за да присъстват на второ четене на бюджета в НС.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.