Пробивът „Модър-Царевец“ може да бъде завършен до края на 2022г. (ГАЛЕРИЯ)

Актуално Градът Избори 2021 Изпод тепето Новини
"Модър-Царевец"

„Тук не се живее от прахоляк. Днес са напръскали, защото има инспекция”. Така жител на ул. „Царевец” посрещна журналистите на днешната проверка на кмета Здравко Димитров и заместника му Пламен Райчев на дейностите по изпълнението на пробива „Модър-Царевец“. Хората от квартала твърдят, че заради запрашаването от строителните дейности не смеят дори да отворят прозорците си.

„Сигурно е така. Ако някой измисли да се прави ремонт без неудобство съм готов веднага да седнем на маса, да ми даде този вариант и ще го направя”, отговори Зико на питането на Под тепето относно проблемите на жителите от района. Той инспектира на терен дейностите от страната на ул. „Царевец”. От страната на „Модър” проектът е почти завършен. До момента са преместени всички комуникации в района. Правят се шлицови стени, които завършени ще бъдат с 20 метра дълбочина по цялото протежение на пробива. Предстои прокопаване под жп линията, което ще стартира до 20 дни.

„ Машините не са викнати само за сега, заради нашата инспекция. Тук са, работят, всичко е в срок и аз съм сигурен, че по-рано ще бъде предаден този обект”, заяви кметът.

Срокът за изпълнение е края на 2023г., но Димитров и заместникът му Райчев са убедени, че фирмата-изпълнител „Драгиев и Ко” ще  завърши проекта до края на 2022г.

„ Имаме среща и с ВиК южният обходен колектор да започне от тук, в едната и другата посока. Ако те се забавят ще провалят този проект. Искаме колекторът да го преместим по „Александър Стамболийски”, както се прави по учебниците, а не свободни съчинения, както някои булеварди тук ги направихме- първо да мине по новото трасе, а след това да се рехабилитира старото трасе. Тогава ще спестим неудобство на всички граждани, по-евтино ще бъде и по-бързо. Поставена е и задача на Общинска собственост да проверят колко са имотите за отчуждаване на „Александър Стамболийски”, какви са, може ли да има предварителни действия”, съобщи Зико.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.