Договорът за 40-милионния заем вече е подписан и от двете страни

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини

Договорът за 40-милионния заем е подписан и от двете страни- общината и Фонд Флаг. Това съобщи днес кметът Здравко Димитров, по време на инспекция на дейностите по пробива „Модър- Царевец”. В момента се подготвят обществените поръчки за проектите, включени в дългогодишния кредит.

„До месец може би ще започнем да акумулираме средства от заема, за да можем да разплащаме дейностите по „Модър-Царевец”. Готвим първо поръчката за „Хаджи Димитър”- там сме готови с проекта. След което ще пуснем поръчката за кръстовището на две нива на водната палата и накрая ще остане ул. „Царевец” до бул. „Пещерско шосе”, разясни зам.-кметът Пламен Райчев.

Средствата, които ще се освободят от проекта „Модър-Царевец” чрез заема са близо 3 милиона за тази бюджетна година, които ще бъдат пренасочени за други пера.

„Непрекъснато идват суми, които трябва да плащаме. Милион и половина за един обект, 500 хиляди за друг. Непрекъснато в общината получаваме честитки. Засега нови няма, тази седмица няма”, добави кметът Здравко Димитров.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Договорът за 40-милионния заем вече е подписан и от двете страни

  1. Този кмет за пореден път показва, че работи за определени фирми, а не за жителите на Общината! След като при предишния кмет ремонтирахме шосето на Водната палата, какво налага да се хвърлят на вятъра нови милиони? Г-н кмете, разберете се с партийния ви началник! Пловдив не е Клондайк и няма открита златна мина, та при всеки кмет да хвърляме милиони за едно и също!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.