Премиерът за президента: Той излъга! Заклевам се във внуците си! (ВИДЕО)

Актуално Власт Избори 2021 Новини
Бойко Борисов

„Няма да коментирам този човек“, заяви Бойко Борисов

Министър председателят Бойко Борисов обяви, че президентът Румен Радев е излъгал по време на интервюто си пред btv вчера. Той се закле във внуците си, че това е така днес в Хасково, където бе на посещението във фирма, произвеждаща защитни маски.

Г-н Премиер, президенът вчера каза…, започна журналист, а Борисов го прекъсна с репликата: „Няма да коментирам този човек, друг въпрос имате ли към мен.“

„Готов ли сте да протегнете ръка, след като вчера Радев обяви, че не той е виновен за разрива между институциите?“ – продължиха репортерите.

„Моля ви, това е все едно някой да ви удари един шамар и после по btv да съобщят в новините: „двама се бият“, репликира министър-председателят.

Какво да работим, попита след това Борисов, а репортерите му отвърнаха – да обсъждат идеи за социалната и икономическата сфери.

Вие от него идеи чухте ли, попита риторично премиерът и получи отговор как Румен Радев е казал, че е дал идеите си на правителството.

„Идея ли е това да подпомогнем всички бедни, идея ли е да преборим коронавируса, идея ли е да падне първия сняг догодина декември?! Престанете, моля ви се! Не сте прави когато някой напада и удря, вие да казвате, че двама се бият,“ коментира Борисов.

“Дори вчера в случая, това което каза той, излъга! Заклевам се във внуците си! Обади ми се да каже, че ще върне ветото в двете точки, защото едната не е красиво да кажеш, макар че след това ЕК го сложи в нашето портфолио за фалшивите новини –невярна информация. Има много тълкувания, а в криза трябва да сме обединени всички. Това е ясно, така че с две ръце го подкрепих. Второто беше за спекулата, което БСП предложи. Той нито каза, че БСП са го предложили и ГЕРБ го е приел, нито каквото и да било. И двете точки аз след разговора се обадих на Дариткова, на Дани Кирилов, на Менда, казах това, което президента ще върне, веднага се събирайте, приемайте, да вървим заедно напред.

Само че пуснете си интервюто след това да видите какви неща изговори. Как България не е била готова за кризата…, ми вие нали гледахте ученията, които провеждахме… коя държава в света?

И цялото ми уважение, сравняват ме с Германия и Сингапур – най-подредените държави в света. Що не ме сравняват сега с Източния блок, с Балканите, с други европейски държави?! Сингапур! Вече стигаме чак Сингапур!“

На упорството на журналистите да изтръгнат от него друг коментар по повод интервюто на президента с водещия Антон Хекимян, министър-председателят им обясни, че са пропуснали нещо важно.

„Вчера вие дадохте една голяма новост в свободата на журналистиката! Един от вас събира въпросите на всички ви, после ми ги давате, аз си ги селектирам в кабинета и ви отговарям, на които искам.“

На недоизказан въпрос, който започна така: „той каза, че вие сте много негативен в изказа си и говорите само за морги за трупове“, Бойко Борисов понечи да прекрати брифинга, тръгвайки към правителствения автомобил, но преди това каза на журналистите, че това, което правят, е като игра на пинг-понг.

„Ама вие правите все едно си играете на пинг-понг. Той каза, после отивате при него и пак той каза… Аз моята работа съм си я свършил. Видяхте вчера, отпуснахме пари за свободните професии.“

Очаквайте подробности по другите теми, за които говори премиерът.

Споделете ни във:

4 коментара за “Премиерът за президента: Той излъга! Заклевам се във внуците си! (ВИДЕО)

 1. след 13 май ще дойде...13 августи и така до края на света се пееше в една любима вам песничка каза:

  сикаджийската мутра ни води към тотален крах, видно е че само за собстевното си оцеляване и добруване мислят, който не е в и от Шайката ще умре от глад и нищета, страхувайки се от ковид…

 2. Нещо ПО СЪЩЕСТВО да е казал Режимът БоБоТРИ / САРБ?
  (цит.)
  “…Аз моята работа съм си я свършил. Видяхте вчера, отпуснахме пари за свободните професии.“
  “…Аз моята работа съм си я свършил. Видяхте вчера, отпуснахме пари за свободните професии.“
  “…Аз моята работа съм си я свършил. Видяхте вчера, отпуснахме пари за свободните професии.“
  АМИ ТАКСИДЖИИТЕ? РЕСТОРАНТЬОРИ И КРЪЧМАРИ И ХОТЕЛИЕРИ И ТРУЖЕНИЧКИ?
  СЛободни “професии” дрън-дрън, АРТаджии и изкуственяци – те да не би да не са чувалЕ за “Рисковете На Професията”?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.