Премиерът Петков в Копривщица: Бъдещето на България зависи от самите нас

Актуално Гласове Избори 2021 Новини

„Бъдещето на България зависи от самите нас. Да действаме, а не да говорим. Да бъдем обединени в името на по-добра България“. Това заяви министър-председателят Кирил Петков в словото си по случай отбелязването на 146-годишнината от Априлското въстание.

В Копривщица, пред стотиците българи, дошли да сведат глави пред подвига на априлци, премиерът припомни думите на големия революционер Тодор Каблешков от неговото Кърваво писмо, останало завинаги в историята: „Ако вие, братя, сте били истински патриоти и апостоли на свободата, то последвайте нашия пример и в Панагюрище“. „В това едно изречение се крие истинският български дух, жаждата за независима и свободна България. В това изречение няма нито дума в посока – преклонена глава, сабя не сече, нито има страх от голямата империя и нейната огромна военна мощ“, категоричен бе българският министър-председател.

Петков подчерта, че в думите на Каблешков чувстваме изключителната готовност за лична саможертва в името на свободна България, както и призив за единство. „Днес имаме свободна и демократична България, защото точно преди 146 години хиляди българи с големи сърца заедно въстават срещу османското владичество. Априлското въстание е най-героичната проява на нашето национално освободително движение“, посочи премиерът. Петков призова българите да запазят в сърцата си посланията на революционерите от Априлското въстание и да не изпитват страх от никого, който застрашава българския интерес.

Преди официалната церемония по случай годишнината от въстанието, премиерът поднесе цветя на гроба на родения в Копривщица герой – Тодор Каблешков.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Премиерът Петков в Копривщица: Бъдещето на България зависи от самите нас

  1. спасяването на давещите се е задача на давещите се! каза:

   Предишният РежимБоБоТРИ =Пожарогасителят= поне внимаваше да не …плямпа.

   Преведено от канадско-харвардски Заглавието ми говори, че за фекализацията на нацията сме си виновни всички НИЕ (=ВИЕ= аз, ти).

   Мерсиме, мосю.

   А кой, кифладжийката ти ли ни назначава из Кабинета недоносчета като НаскоКултурното? Дето по начало не е компетентно да откаже такова високо назначение? След което 1244 шамара в подписка с имената, както и Открити Писма от елитните ни интелектуалци не събудиха Чест и Достойнство за ОСТАВКА, а пред националните символи нагло заяви, че не пуща Кокала, понеже бая Далавери са се задали (с жълтите стотинки които успя да докопа)…

   А за ВОЙНАТА (не „специална операция“ каквато беше започната) към която напираш с кукловода Байдън-син Хънтър и одеската мафия не ми се мисли

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.