АктуалноГрадътКултураНовини

Премахват неестетична витрина на магазин в Капана

Витрина към магазин в Капана, поставена в нарушение на всякакви норми за обществените пространства, ще бъде премахната, научи „Под тепето“. Граждани са подали сигнал за грозната структура на търговски обект в близост до стълбите на Джумаята и началото на пешеходната част към Главната.

„Това е крещящо нарушаване на естетическата визия около Джумаята“, сигнализират гражданите. Оказва се, че витрината е поставена напълно незаконно и ще бъде премахната, като ще бъде съставен и акт за нарушение. Самият районен кмет Георги Стаменов е извършил проверка дали търговците имат разрешение за витрината, но те не са имали такова.

Подобна е ситуацията с визията на обекта със снимки на скара, кебапчета и кюфтета, които също видимо загрозяват средата в историческия квартал. Търговският обект от месеци е обект на критики от преминаващи и за усвояването на тротоара с преграждане чрез различна растителност и невъзможност за преминаване на гражданите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Не е магазин, а гнусна кебапчийница. Опънали са някаква витрина за сладолед ли, за риби ли? Грозно, просташко, шумно. Няма да издържат и 4 месеца. Останалите места в Капана може да са скъпи, ама поне имат ниво, различно от провинциално кьоше.

    1. Господин Стаменов би ли проверил и дали платеният паркинг до Епископска базилика Пловдив на бул. Мария Луиза 1 има разрешение да функционира като такъв, както е указано на табелата на вратата му?
      Заради този паркинг районът е опасвн за пешеходци и постоянно се руши общинска инфраструктура.
      За съжаление проверките в този район се извършват изключително бавно, с месеци и не сме сигурни, че и предстоящите избори могат да ги ускорят.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина