АктуалноГрадътЖивотКултураНовини

Представят 33 непоказвани творби на Георги Божилов-Слона

Градът на художниците тръпне в очакване- след броени дни ще бъдат изложени непоказвани досега творби на изключителния Георги Божилов- Слона.

На 13 юни , денят, в който се навършват 88 години от рождението на художника, ще бъдат представени 33 невиждани от никого досега негови рисунки и акварели в галерия „Червеното пони”. Очаква се събитието да събере на едно място цялата културна общност под тепетата.  

Изложбата е и своеобразна препратка към неговата първа самостоятелна изложба от 33 акварела, организирана именно в галерия „Червеното пони“ от Начо Културата през декември 1967 г.Експозицията ще можете да разгледате до 13 юли.

Под тепето научи, че творбите на Слона ще се продават, а интересът към тях отсега е огромен.

Акварелите и рисунките са открити случайно от дъщерята на художника Мия Божилова при ремонт в къщата-галерия в Стария град. На една от работите е нарисувана сградата на Община Пловдив, още преди появата на площадното пространство пред великолепното здание.  

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина