Пред какво още си затваря очите Община Пловдив

Актуално Гласове Градът Новини Под ножа

Новината, че откриването на Голямата базилика наближава е още един повод да погледнем около нея. А всъщност трябват ли ни поводи, за да забелязваме неугледното и несвършеното?!

Интересно, как Общинско ФБР не влезе нито веднъж в полезрението на медиите, не се получи и нито едно PR-съобщение за работата му през 2020-та. Тя или е невидима, или просто я няма никаква

Под тепето публикува поредното писмо на пловдивчанина Ивайло Спасов, който накара три ведомства да разпишат правила за действие при констатиране на пътник без маска във влаковете.

Евала: След жалба на пловдивчанин БДЖ и МВР се разбраха как да контролират носенето на маски във влака

Новината, че откриването на Голямата базилика наближава е още един повод да погледнем около нея. А всъщност трябват ли ни поводи, за да забелязваме неугледното и несвършеното?!

Ето и текста на писмото:

Разбирането ми е, че е важно не само поддържането в добър вид на значимите културни и исторически обекти, но и на пространството около тях. То също остава в спомените на гостите на Пловдив и определя възприятието им за нашия град. Твърдо съм убеден, че администрацията ще предприеме най-адекватните мерки по отношение на проблемите по ул. “Георги Раковски”, а живеещите в този район ще дадат позитивна оценка на свършеното.

А именно:

– Ограждане и обезопасяване на частния незастроен имот в края на улицата, който освен незаконен паркинг, предлага и изключително лоша визия от бурени и кал в непосредствена близост до едно от най-големите съкровища на Пловдив – Епископската базилика;

– Оградата около имота да бъде от вид, който позволява разполагането на рекламни или информационни пана (например за историята на базиликата), които да скрият горепосочените “красоти”. Подобни пана могат да дадат добавена стойност на района, а защо не и да носят приходи на Община Пловдив от реклама, в случай че местните разпоредби позволяват това;

– Поправяне на повредената боларда (началото на улицата) и предприемане на мерки за превенция на бъдещи злонамерени увреждания на ограничителните елементи, както и осигуряване автомобилен достъп само на живеещите на ул. “Раковски” и бул. “Мария Луиза” 5-9;

– Поставяне на антипаркинг елементи за превенция паркирането на тротоара пред незастроения частен имот и пред паркоместата на булевард “Княгиня Мария Луиза” (припомням случая с преминаването на джипа от ул. “Раковски” през тротоара и паркоместата на булеварда и включването му в движението в посока “Гладстон).” – завършва Ивайло.

Кратко, точно и ясно. Има няколко неща да се свършат. Остава да бъдат направени. Лесно е – отговорните шефове само трябва да раздадат задачи на подчинените.

П.П.: Имаше време, когато служителите на Пловдивски общински инспекторат обикаляха по улиците на града и описваха подобни нередности, изготвяха доклади, предупредителни писма до собственици на имоти, глобяваха… За изминалата една година на управлението на кмета Здравко Димитров, така нареченото „Общинско ФБР“ не влезе нито веднъж в полезрението на медиите, не се получи и нито едно PR-съобщение за работата му, защото тя явно не невидима, а просто я няма никаква.

Ивайло Спасов чака реакция от Община Пловдив на сигнал, който подал преди една година за графитите под скалите зад Театъра

Споделете ни във:

3 коментара за “Пред какво още си затваря очите Община Пловдив

  1. На този незаконен паркинг има един селяк с Мерцедес и Ауди, дето се прави на собственик и рекетира спрелите в имота хора като им иска пари и ги заплашва. Някой ден ще си изаде боя ако полицията не предотврати тоя фарс.

  2. целия град е кочина, просто официално зааебаха града и само лапат заплати от нас каза:

    то ся е ковид тайм майна, герболизачите – от племето лапачи само това не са оправили ахахахаха, закривай цялата кочина, заедно със ” сградата на годината”, деба кича долен и колбасарския цех деа

  3. Изпокъсаха си жилите от усилия да подобряват и доразвиват Града милите Сановници-Заплатаджии от СелСъвета, ала не успяват да огреят навсякъде, задълбочени фъф Архитектурско Проектирване (и инДжинеринк):
    = podtepeto.com/besedka-za-grada/startira-proektiraneto-na-antichen-forum-na-filipopol-iztok-i-yug/ =

    Хвала!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.