Евала: След жалба на пловдивчанин БДЖ и МВР се разбраха как да контролират носенето на маски във влака

Актуално Власт Гласове Евала Новини Под ножа

Над месец и половина вървя кореспонденцията на Ивайло Спасов с ведомствата

Този случай още веднъж доказва колко е желателен постоянния граждански тормоз към институциите

На 8-ми октомври тази година пловдивчанинът Ивайло Спасов написа писмо до двама министри с молба да се намесят спешно и да създадат механизъм за взаимодействие между органите на здравеопазването и вътрешните работи, относно контрола на носене на индивидуални предпазни маски от пътниците в БДЖ. Припомняме ви пълния текст на писмото Номер от МЗ: 94-5034 / 08.10.2020, номер от МВР: 489700-5419/08.10.2020 г.

Пловдивчанинът многократно бе убеждаван от близки, приятели и медии, че се е заел с невъзможна кауза. Шест дни по-късно, на 14 октомври, Ивайло отчете, че има отговор от министъра на здравеопазването. От него ставаше ясно, че преписката по сигнала за неносене на маски в БДЖ върви. Насочена е от МЗ към Главния секретар на МТИТС и Административния секретар на МВР за предприемане на действия и изработване на механизъм за бързо взаимодействие и реакция.

От МВР реагираха с писмо до пловдивчанина само месец и два дни по-късно, на 16 ноември т.г.

Спешно, спешно, колко да е спешно?!

Днес – месец и половина след първоначалния сигнал на пловдивчанина за бъга в системата, Ивайло Спасов дочака заветния механизъм как БДЖ и МВР ще контролират носенето на маски във влака.

„Значи може! Ето стъпките, чрез които се надявам както ние пътниците, така и персоналът на БДЖ да бъдем по-защитени оттук нататък. Лично от Изпълнителния директор на БДЖ,“ написа Ивайло преди минути на личния си профил във Facebook.

Този случай още веднъж доказва колко е желателен постоянният граждански тормоз към институциите. Браво, Ивайло!

Екипът на Под тепето поздравява всички неактивни граждани, които ще се възползват от разписаната процедура!

Споделете ни във:

3 коментара за “Евала: След жалба на пловдивчанин БДЖ и МВР се разбраха как да контролират носенето на маски във влака

  1. Браво Ивайло , ти си кретен. КОВИД-ИДИОТ ! Бъдещето е на идиоти като теб , с маски навсякъде ! Тичай Ивайло да си сред първите “ваксинирани” , и после с по две маски да ходиш , от радост…докато стигнеш. До Рогошко шосе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.