АктуалноГласовеГрадътИзбориНовини

ПП-ДБ: Пловдив или ГЕРБ

            На първия тур на местните избори пловдивчани гласуваха срещу на управлението на ГЕРБ. Оттогава насам кандидатът Костадин Димитров повече мълчи, Славчо Атанасов се опитва да му подари 11 074 гласа. Ивайло Старибратов казва, че Пловдив не трябва да бъде заложник на една партия.

            В неделя за промяна на модела на управлениe в Пловдив гласуваха 55 000 души. Гласовете за запазване на статуквото – тези за ГЕРБ, са три пъти по-малко – 18 973. Почти всички политически формации застанаха срещу политическото статукво в Пловдив.

            Сходна е ситуацията и в много други общини. В София и Русе ГЕРБ отпадна на първия тур на изборите за кмет. В Благоевград, Варна, Велико Търново, Добрич, Плевен, Хасково, и редица други градове има балотажи. Дори да спечели част от тях, влиянието на ГЕРБ намалява сериозно и партията не е в лидерска роля. В Пловдив ГЕРБ сега има едва 13 общински съветници от 51 и е в слаба позиция.

            Как ГЕРБ може да запази контрола си върху Пловдив?

            С политически предателства! Първото вече е факт. На 31-ви октомври гласовете на 11 074 пловдивчани, застанали срещу “модела на управление на ГЕРБ”, бяха предадени ритуално на ГЕРБ от Славчо Атанасов. Той се снима с Бойко Борисов и Костадин Димитров, а под снимката бе написана думата “Партньори!”. Месец по-рано, при откриването на изборната си кампания, Атанасов каза следното за ГЕРБ:

            “Нашата мисия е да не допуснем повече кметски наместници на Пловдив назначени в партийна централа в София и изпълняващи безпрекословно нареждания по телефона. 12 години достатъчно. 16 години не ми се желае тази партия, която управляваше града 12 години, да продължи, но имат гьонсуратлъка да искат отново власт, след този провал”.

            Дни преди първия тур във видео интервю Славчо Атанасов заяви, че “градът е ограбван”, “12 години една и съща партия управлява Пловдив. Нейните резултати стигнаха дотам градът да е в много тежко финансово състояние”.

            Очевидно думите и публичните ангажименти не значат нищо за Атанасов. Той и ГЕРБ показаха, че заради властта могат за секунди да обърнат “играта на противници” в “игра на партньори”.

            ГЕРБ може да контролира Пловдив, само ако спечели кметското място и прехвърли властта от единия Димитров на другия. За да запази властта на ГЕРБ са необходими гласовете на около 45 000 пловдивчани. Очаква се част от липсващите им 15 хиляди гласа да дойдат от политическото предателство на Славчо Атанасов.

            През 2023 г. на балотажа няма Троянски кон

            На местните избори през 2011-а, 2015-а и 2019-а година на балотаж срещу ГЕРБ се класираше Славчо Атанасов. Там той бе лесно побеждаван. На два пъти, през 2011-а, 2015-а, с вот в “Столипиново”, с манипулации и невалидни бюлетини. Всички си спомнят политическия евъргрийн, в който координаторът на ГЕРБ Иван Тотев учи съпартийците си как да правят невалидни бюлетини. В настоящите местни избори, заради отпадането на вота с машини, отново има много невалидни бюлетини. Този път обаче на балотаж не е Славчо Атанасов, който се доказа като политически Троянски кон, удобно поставен да помага на ГЕРБ да превземат отново Пловдив.

На балотаж срещу ГЕРБ и политическото предателство се изправя Ивайло Старибратов. Това е неуговореният мач, тази битка е наистина.

            Пловдив начело на прогреса или заложник на ГЕРБ?

            Според Ивайло Старибратов изводът от първия тур на местните избори е, че “две трети от пловдивчани застанаха категорично срещу ГЕРБ”. Той добавя, че мнозинството от хората в Пловдив не искат градът да е политически заложник на една партия.

            “Вярвам, че местните избори в Пловдив не са мястото за остра политическа конфронтация, която разделя хората. Затова без политическа агресия посочвахме проблемите, оставени от ГЕРБ и провалите на техните кметове – включително провала на конкурента ми Костадин Димитров в Тракия, където на 100 метра от сградата на районното кметство има незаконно сметище. Трябва ли районен кмет, който позволява незаконно сметище на метри от кабинета си, да управлява цял град? Това е ваше решение! Аз смятам, че който не е изчистил дома си и който позволява беззаконие, не може да изчисти града и да спазва закона,” твърди Ивайло Старибратов.

            “Изборът на втория тур е между ГЕРБ и Пловдив. Градът ни не трябва да бъде хранителна среда за една политическа партия, това е лош избор”, казва професорът по математика и добавя, че в България е започнала добра политическа промяна и че “разбирането, че политика се прави с натиск и със сила, а не с диалог и със знания, остава в миналото”.

            “Пловдивчани, от Съединението на България насам винаги сме били в първите редици на прогреса на нацията ни. Днес въпросът е ще останем ли там или пак ще подарим града си на една партия за още четири години,” казва Ивайло Старибратов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Само тотален дебил или платен суджук може да гласува за гребаджиите, изг4баха всичко за три мандата, презастроиха града, докараха го до транспортен и финансов колапс, навсякъде се копа на парче от нискообразовани индивиди, а цените са в милиони пари на града…вън,!

  2. Браво,
    много хубава статия с анализ на слугинажа.
    Славчо за пореден път доказа липсата на характер и че е недостоен човек.
    Относно безпринципната коалиция, която се очертава – тежко на Пловдив и пловдивчаните, ако се примирят с корпоративните Подлоги.
    Граждани на Пловдив, защитете града от марионетките кланещи се на София и кажете НЕ на местната сглобка, която се готви да направи градът ни заложник на корпоративни интереси!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина