Пожарна, Спешна помощ и полиция трябва да звънят на телефон, за да им вдигнат бариерите на Гребната

Актуално Градът Новини Под ножа

Всяка една от тези институции трябва да бъде уведомена по официален път за промените в реда и нейните ръководители да сведат информацията до знанието на униформени, дежурни лекари и пожарникари и спасители

Ако това е било направено навреме, то със сигурност полицаите щяха да имат в телефоните си номера, на които трябва да се обадят

Има телефон, на който органите на полицията, Спешна помощ и пожарната трябва да се обадят, за да им вдигнат новите „умни“ бариери на Гребната база, съобщиха от пресцентъра на Община Пловдив, по повод питането на граждани, които са били принудени от служителите на МВР да отидат до бариерата на ул.“Ясна поляна“, за да дадат показания, тъй като полицаите не пожелали да платят два лева за входа.

Вижте отговора на пресцентъра:

„Във връзка с ваша статия – Полицейски патрул отказал да плати 2 лева за бариерата на Гребната база, както беше посочено и в предишното ни прессъобщение отново Ви информираме, че за специализираните автомобили на пожарната, спешна помощ, полицията, гражданска защита и т.н. преминаването през бариерата на Гребна база е безплатно. При необходимост, трябва да се обадят на посочения телефон, а дежурни служители (24 часа в денонощието) на ОП “Паркиране и репатриране”, могат да вдигнат бариерата дистанционно.“

В първото прессъобщение няма подобна информация, във второто се чете: „Таксата за влизане е 2 лева, а за автомобилите със специален режим е безплатно. Издадените пропуски за достъп вече няма да важат.“ (бел. ред.:може да видите пълните им текстове – За месец и половина цената за паркиране около Гребната скочи двойно?)

Отговорът е придружен със снимка, на която се вижда малка табелка с номер за контакт, точно над голямата с цената за вход, която едвали внася яснота за бързащите униформени.

E, стана ясно, че полицаите не четат малки табелки, когато са извикани на сигнал, нито прессъобщения, нито пък шофьорите на Спешна помощ, нито огнеборците. Всяка една от тези институции трябва да бъде уведомена по официален път за промените в реда и нейните ръководители да сведат информацията до знанието на униформени, дежурни лекари и пожарникари и спасители.

Ако това е било направено навреме, то със сигурност полицаите щяха да имат в телефоните си номера, на които трябва да се обадят.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.