Полиция изведе Райчин Рачев от площад „22 септември” (ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ)

Актуално Градът Новини Под ножа

Униформените само провериха документите на провокатора с мегафона, обграден от русофили и представители на Възраждане на церемонията за Независимостта

Знаме на самопровъзгласилата се Донецка народна република в паркирания в нарушение автомобил на Рачев

Русофили и представители на Възраждане се опитаха да опорочат днешната празнична церемония по честването на 112-та годишнина от Независимостта на България. Придружаван от съмишленици, ежедневният участник в протестите срещу правителството Райчин Рачев се вклини в групата на официалните лица на площад „22 септември” и започна да държи политически речи по мегафон преди началото на възстановката по посрещането на цар Фердинанд.

„Спрете се, не му е времето и мястото”, опитаха се да осуетят намесата на  протестиращите в церемонията случайни граждани.

Веднага след официалната част от програмата Рачев отново вдигна мегафона. За да прекратят провокациите на място дойдоха двама униформени, които се опитаха да го изведат от площада. Хората около Рачев го обградиха с телата си и дори се сбутаха с полицаите.

Намесиха се и случайни граждани, които определиха протестиращите като комунисти. “Фашисти”, отвърна им един от мъжете около Райчин Рачев.

В крайна сметка служителите на реда го изведоха от парка и го отведоха до неправилно паркирания му автомобил, за да проверят документите му. На таблото на возилото, до инвалиден стикер, Под тепето видя знаме на самопровъзгласилата се Донецка народна република. На задното стъкло на колата пък имаше стикер на БНД „Шипка и воински съюз „Васил Левски”.

„Защо го отведохте, нищо не е направил, само истини говори”, нареждаха на полицаите сподвижниците на Рачев. В крайна сметка, за да не създават напрежение служителите на реда дори не глобиха Рачев за това, че бе спрял автомобила си почти в средата на кръстовището край Гроздовия пазар. А той се възползва максимално от момента, за да застане пред камерата на национална телевизия.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.