АктуалноГероите на деняГрадътНовиниОбщина Пловдив

Почетен знак на гр. Пловдив за шахматната кралица Виктория

Европейската шампионка по шахмат с националния отбор на България Виктория Радева ще бъде удостоена с „Почетен знак на град Пловдив“. Проекторешението за това е под т.1 в дневния ред на заседанието на местния парламент, насрочено за четвъртък – 7 декември.

Номинацията е направена от съветниците от всички политически групи и председателят на Общинския съвет Атанас Узунов за изключителните успехи на Виктория в шахмата.

Припомняме, че в края на ноември кметът Костадин Димитров посрещна европейската шампионка по шахмат в сградата на Общината. По време на срещата, на която Узунов разказа как Виктория Радева пуснала реми на Борисов като малка, той също така подсказа, че местният парламент ще гласува решение, с което ще отдаде дължимото на Вики.

В мотивите за удостояване с отличието съветниците-вносители посочват, че досега шахматната кралица на Пловдив е била три пъти шампион на България за жени; в 11 поредни години е републикански шампион по класически шахмат за момичета и девойки от 10
до 20 г.

Топ шахматистката ни застава за пръв път зад дъската на три години и половина, а нейният първи треньор е баща ѝ Славей Радев.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина