Пловдивчанки чакат съдействие от институциите за спасяване на куче (ВИДЕО)

Актуално Градът Криминале Новини Разследване
куче в беда

От 15 часа в социалната мрежа Facebook и десетки групи на природозащитници се излъчват апели за помощ, за спасяване на малко куче, което бедства на тераса в пловдивския квартал Кючук Париж.

Съседи на стопаните са заснели видеоклип, от който се вижда, че животинчето е вързано на къс синджир, който не му позволява дори да легне на пода.

Според авторката на поста (Тихомира Курдова) в групата Стоп на насилието над животни, кучето е в това положение от два месеца и клипът е дело на нейни познати, които живеят в съсдество.

Хората разказват, че пред този период са подавани сигнали на 112, полицията е идвала няколко пъти, но собствениците по това време ги е нямало. Съседи са говорили с тях многократно и без резултат.

Само за няколко часа видеото е споделено от 1000 души, от които са се задействали две смели жени. Те са отишли на място. Успели са да се свържат с Областната дирекция на БАБХ и да педизвикат проверка.

В момента на адреса са инспектори от Агенцията и жените подали сигнала, те са в очакване на съдействие от полицията, за да влязат на терасата и да приберат кучето. Издирват собствениците чрез прокуратурата. 

Очаквайте подробности.

Споделете ни във:

4 коментара за “Пловдивчанки чакат съдействие от институциите за спасяване на куче (ВИДЕО)

  1. една недоволна, която плаща данъци на служителите да си седят на топло вместо да работят каза:

    112 и полицията – дошли веднъж и хората ги нямало и нищо?!? така ли си вършите работата? Тия хора не са невидими, те работят на разни места, които са регистрирани в поне пет бази данни, с които полицията можеше да издири гадовете, или да дойде вечерта като се приберат?! Защо две жени да ви вършат работата, господа ?!

    1. Институциите не работят а защо им се плаща? Това са нашите пари.Съкращения трябват.Много ненужен персонал

  2. Браво на тези жени, че не са подминали, а са направили нещо. Такива изроди не трябва да им се разрешава нищо да гледат – нито куче, нито котка, нито деца!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.