Пловдивчани: Ремонтът в подлеза на Чифте баня е опасен

Актуално Гласове Градът Новини Под лупа

Подът е покрит с дебел слой прах, въздухът е остро задушлив, боядисват и гнездата на лястовиците

Институциите не хаят

Козметичният ремонт в най-голямото подземно съоръжение за пешеходци в Пловдив – подлеза на Чифте баня, е опасен, твърдят минувачи. Той е опасен не само за хората, но и за птиците, които обитават мястото.

Припомняме, че Ремонтът на най-големия пешеходен подлез в Пловдив – ГАЛЕРИЯ започна преди 3 седмици.

Вижте какво написа до редакцията ни пловдивчанинът Найден Лилов, преминаващ ежедневно от там.

От няколко седмици насам в най-големия и възлов подлез на Пловдив, а именно този на Чифте баня, се провежда някакво козметично освежаване – опити за измиване на стените и боядисване.

Работата се провежда сутрин между 8 и 10 ч., което е пиково време за трафика на пешеходци. Генерира се огромно количество прах и други изпарения, които съответно се вдишват от гражданите, без да се прави какъвто и да е опит това да се контролира. Подът е покрит с дебел слой прах, тъй като подлезът не е мит от няколко седмици.

Няма опити пространството да се вентилира или да се приложат адекватни мерки, така че преминаващите граждани, от които много деца, да не бъдат излагани на риск.

В понеделник сутринта се боядисва. Работниците всички са с маски. Въздухът е остро задушлив и се шири бяла мъгла, която предизвиква парене в очите.


И не на последно място – гнездата на лястовиците, които са там от десетилетия и са едно от малкото хубави неща в тази възлова градска клоака, също се боядисват, точно когато малките се учат да летят.“

Той моли да се даде гласност на проблема и да се потърси реакция от отговорните институции.

Споделете ни във:

5 thoughts on “Пловдивчани: Ремонтът в подлеза на Чифте баня е опасен

  1. Като му се обелят излишните „красоти“, козметики, пудри, мрамори, ПРИВЛЕКАТЕЛНИ бронзове, алуминии, камери, лампи и като се оголи до елементарните БЕТОНИ И ЧУГУНИ и графити = тогава става почти практично!

 1. Колтурничкото наименование на Двойната Баня (м+ж едновременно) е СТАРИННАя!

  (Абе оня ден попадам на „МЛАДЕЖКИй холм“ та се зачудих аджеба кое Тепе НЕ Е „младежко“, а е Бабешко? Черпя средна боза ако ми посочите Младежкио – да не сбъркам да ида!)

 2. Самата идея в Пловдив да се копа ПОДЛЕЗ в скалата / в чорбата за едно просто прекосяване -вместо да изчакаш зелена светлина- си е Идиотизъм за Патентоване!

  НАЦИЯ ТЕХНИЧЕСКА бяхме тогава, та

  1. Огромен, богато оформен подлез пред Транспортна болница / Пета Поликлиника трамвайната спирка софиянците му зазидаха входовете понеже ГОЛЯМА БЕЛЯ = мръсотия, престъпления, скъпа поддръжка =не си струва. Пресичат „по просташли“ на …именно!

   (Знам му скришния капак за клошари!)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.