АктуалноБългарияГласовеНовини

Пловдив се включва в протестите срещу насилието над животни

Протести срещу насилието на животни и в защита на кучето Мечо се организира днес в 8 града на България. Пловдив също се включва, като сборният пункт е пред сградата на Общината.

Началният час във всички градове е 16. Местата, на които ще се проведат протестите са:

  • София – пред Съдебната палата;
  • Варна – пред съдебната палата;
  • Бургас – пред община Бургас;
  • Стара Загора – пред община Стара Загора;
  • Враца – пред районния съд;
  • Сливен – пред община Сливен;
  • Монтана – пред община Монтанa.

Организаторите заявяват, че целта е да се привлече вниманието на обществото към неработещия закон за защита на животните, който беше приет през 2010 година.

Очаква се да бъдат събрани подписи в специална петиция до институциите. Според организаторите до момента 10 000 души са се подписали в защита на животните, а в понеделник организаторите, заедно с адвокат, ще внесат подписите в МВР. 

Това е пореден протест в защита на животните и срещу насилието над тях, след като в средата на ноември беше разпространен запис от охранителна камера, на който се вижда как мъж примамва куче с храна, взима го със себе си, а след няколко часа го връща със счупвания и прорезни рани – и го хвърля. Ден по-късно беше задържан 37-годишният Захари Шулев, а при претърсването на дома му беше открита ушна марка от друго куче. Пред дома на мъжа – в столичния квартал „Карпузица“, имаше и протести. 

Ние сме техният глас! Заедно можем повече! „Не“ на насилието над животните! „Не“ на бездействието на органите на реда в случай на насилие над животно! Искаме ефективни присъди за насилниците на животни!„, пишат още те. 

Снимка: Animal Rescue Sofia/Lemonade Create

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина