АктуалноГрадътИзбориНовини

Пловдив осъмна с плакати с надпис „Гоце е българин“

Възлови места в града са облепени с плакати с лика на Гоце Делчев и надпис „Гоце е българин“. От ВМРО – Пловдив обявиха, че инициатива на Общинския комитет на воеводите е част от поредица събития, свързани с паметта за българския национален герой, а поводът е 119 години от гибелта му.

От централата допълват за организирано Възпоменателно шествие, което ще се проведе на 4 май/сряда/ от 18.00 часа. Процесията ще започне от пл.“Стефан Стамболов“ и ще мине по цялата Главна улица на града, като активисти на ВМРО ще раздава на пловдивчани постери с портрета на  Гоце Делчев от поредицата „Героите на България“.

На гърба на портрета е отпечатано стихотворението на П. Яворов, посветено на великия българин и риторичния въпрос на ВМРО към гражданите: „Ще им дадеш ли Гоце, българино?“. Целта на организаторите е да провокират сънародниците си относно опитите за кражба на историята от страна на РСМ в контекста на сагата около еврочленството на западната ни съседка.

От няколко дин  младите пловдивски воеводи от студентската ВМРО разпространяват по информационните канали позиция, в която обясняват защо е важно да пазим и да не предаваме националните си герои.

Темата  „Македония“ е и фокусът на серия от протести, които ВМРО организира в национален мащаб с призив “Не предавай Македония!“ Първият протест пред Министерски съвет е днес – 4 май от 8.30 сутринта и ще продължи през целия ден. Събитието цели още веднъж да припомни на правителството, че няма право да отстъпва от българската позиция за еврочленството на РС Македония и че всичко друго е равносилно на национално предателство.  Протестът е част от инициативата на ВМРО в защита на българския национален интерес в РСМ.

От партията призовават всички, които милеят за историческата истина, националния идеал и са категорично против извършване на национално предателство по темата „Македония“ да се присъединят към протестното събитие. Протестните ни действия няма да спрат, докато всички български граждани не се убедят в реалните действия, които да гарантират истинската защита на българския национален интерес. В противен случай, те ще прераснат в протестни действия за свалянето на това правителство, декларират ВМРО. 

Освен протестът на ВМРО пред МС днес в столицата има още Два протеста пред Парламента

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина