Пловдив като умен град дискутират на конференция

Актуално Градът Новини

Конференция „Digital Plovdiv“ събира днес представители на местната власт, бизнеса и науката в Конгресен център зала „България“ на Международен панаир Пловдив. Форумът се организира от Община Пловдив, съвместно с Комисията за регулиране на съобщенията. Събитието се излъчва на живо и на Фейсбук страниците на Община Пловдив и Общински съвет Пловдив.

Домакин е кметът Здравко Димитров, участие ще вземат заместник- министъра на регионалното развитите и благоустройството Стефан Аспарухов и  Карина Ангелиева – заместник-министър на на иновациите и растежа.

Сред организаторите като координатор и модератор на една от сикусиите в програмата е Мартин Захариев, член на Управителния съвет на фондация „Дигитална България“.

Чрез мащабно, дългосрочно развитие и модернизиране (дигитализиране) на държавната и в частност на общинската администрация град Пловдив провеждането на събитието ще подпомогне иновациите и адаптирането на новите технологии, осигурявайки взаимно допълване между публичния и частния капацитет. По време на конференцията ще бъде засилена осведомеността на гражданите, бизнеса, държавната и местна власт за приложение на иновациите и технологиите в живота на един град, за да бъде той „умен“.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.