„Пловдив е местопрестъпление” (ВИДЕО)

Актуално Власт Градът Избори 2021 Новини Под ножа

Христо Иванов: Проектът Европейска столица на културата не бе припознат като национален приоритет, защото  не е столица на чалгата, не е столица на простотията, не е столица на златните кюлчета

Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да бъдат наказани от пловдивчани, смята съпредседателят на Демократична България, който вероятно ще води листата на ДБ в града

Христо Иванов обяви, че най-вероятно ще поведе листата на Демократична България в Пловдив във видеоинтервю за Под тепето. Той бе първият гост в студиото „В Капана” на медията- част от редакцията ни, обособена като зона за видео публицистика, интервюта и дискусии по важни за града теми.

Във „В Капана” лидерът на Да, България! обяви, че дебатът  за Пловдив ще е през призмата на културата.

„ България е силно задушена и натисната надолу от простотията. Опростачвай всичко и тогава ще ти е лесно да управляваш и да свеждаш всичко до нивото на своя интелект и нивото на калинките, които те обслужват.  Това е политическата концепция на Бойко Борисов. Тук в Пловдив това е особено тежко. Пловдив е местопрестъпление. Борисов и неговата партия трябва да бъдат наказани тук в Пловдив затова, че убиха възможността градът да бъде столица на културата не за една година. Пловдив по право следва да бъде столицата на културата на България. Той може да бъде фактор от балкански мащаб, а не просто да си търси мястото в една силно изкривена от София България,  в която всичко е концентрирано в столицата и няма място за нищо друго около нея. Бойко Борисов лично е виновен за това, че ЕСК се провали, въпреки че Пловдив имаше огромен потенциал в това отношение, беше свършена огромна работа гражданското общество, от културната общност.

„Този проект не бе припознат като национален приоритет, защото е столица на културата, а не е столица на чалгата, не е столица на простотията, не е златните кюлчета. Столица на културата е- какво общо нещо може да има Бойко Борисов с това”, каза пред камерата на Под тепето лидерът на Да, България! Христо Иванов.

„ Предизвиквам Бойко Борисов тук да си понесе отговорността за това, че провали шанса на Пловдив. Това на фона на всичките му бакии може да изглежда нещо дребно, но е политическо престъпление това, което те направиха с ЕСК. Не можеш да си позволиш с такова национално богатство като Пловдив да се отнасяш по този начин, както те се отнесоха. Ето за това нещо трябва да се носи отговорност”, смята лидерът на Да, България!.

„ Време е от чиста амбиция да ги разкараме тия пещерни хора”, отсече Христо Иванов.

Може да видите и чуете цялото интервю и във фейсбук страницата на Под тепето.

Споделете ни във:

7 коментара за “„Пловдив е местопрестъпление” (ВИДЕО)

  1. “Демократична България” е коалицията, поддържана от интелектуалците в България, от нормалните, мислещите, образованите! Местните избори бяха доказателство, следва големият удар над простащината, неграмотността, олигофренщината. Да възстанем срещу спортягите, автото, мутрите и пожарната! Стига простащина! Стига гербо-комунисти. През април да ги изритаме!

    1. Много престъпления бяха извършени и срещу гражданските активисти на Демократична България – данъчни проверки, натиск от прокуратурата, заведени дела! Пловдив наистина е местопрестъпление!

  2. Тоя/Хр.Иванов/ оправи България и София и вече започна да дава акъл на филибелии! Както и да е,но се чудя защо му давате форум,”Под тепето”?Ако продължавате,няма да ви чета и ше ви изтрия от комтютъра си.Тоя просто няма какво да ми каже,поради което се ядосвам. Не съм политпристрастен,просто му е ниска топката…

    1. Да България е партия която няма пари за да купува каквото и да е било.В Пловдив за съжаление в последните години селянката преобладава затова и неандерталци като тиквата и Зико са начело.

    2. А на кой, на герберо-комунистите, ибрикчиите от ВМРО или келявата уж партийка на онази от комина, професионалистката! Мислете бе, че селянията окончателно завладя тази страна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.