„Пловдив 2019” вече е затворена страница за местния парламент

Актуално Гласове Култура Новини

Общинските съветници приеха два отчета на фондацията без нито едно изказване

Темата „Пловдив 2019” явно вече не е интересна на общинския съвет, вероятно защото местните избори минаха. Животът и дейността на фондацията, предизвиквала люти дебати и сериозни политически скандали през годините, очевидно вече не са в дневния ред на съветниците в местния парламент. Дори за онези, които превърнаха в дъвка най-важния проекта за града в последните години в името на забележимостта преди местния вот миналата есен.

Днес в пленарната зала се случи нещо твърде интересно и неочаквано- двете точки, касаещи отчетността на „Пловдив 2019” не бяха интересни на нито един старейшина. Без изказвания и без дебат местният парламент прие годишния финансов отчет на фондацията с доклад на независим одитор. Въпреки че седем съветника бяха против, а четирима се въздържаха, документът бе одобрен без никакви изказвания. Същото се отнася и за отчета на „Пловдив 2019” за първото 6-месечие на годината. Там дебат също нямаше. Шефът на фондацията Кирил Велчев бе готов да отговаря на питания относно отчетите на структурата, но изненадващо и за него, до такива не се стигна.

С това принципалът на фондацията даде ясен сигнал, че за тях проектът „Пловдив 2019” вече е затворена страница, при все, че той продължава до края на 2021г. и много техни решения ще имат много важно значение дотогава.

Споделете ни във:

1 коментар за “„Пловдив 2019” вече е затворена страница за местния парламент

  1. ИНСТИТУЦИЯТА ПО БЮРОКРАТИЧНА ИНЕРЦИЯ Е УЧРЕДЕНА ЗАВИНАГИ ЗА ГЕРБЕРКИ И ШУРОБАДЖАНАЦИ ДА ЦИЦАТ ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ НАПУК НА ГРАДА, НАПУК НА КУЛТУРАТА, НАПУК НА ПАНДЕМИЯТА!
    Счетоводителска Далавера с кулТурски преструвки и гърчове. “Есенни изложби” =кис-кис, каква задънена улица!
    2019; 2010; 2222; 3333 И ТАКА НАТАТЪК ДО ВИДОВДЕН, КОГАТО МИЛИТЕ УПРАВНИЦИ И ПОСЛУШНИЦИ НА ПОСЛУШНИКА НА МУТРО’ПОЛИТ’ИКА ГИ ОЧАКВА … ГЕЕНАТА ОГНЕНА!
    Айде сега, че на спирка “Искърско Шосе” слизам да взема Метрото две спирки до Терминал Две.
    Данъци? Такси? Глоби? Бюджетчета? Внучките ви да се оправят, без мен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.