АктуалноВластГрадътНовини

Пламен Райчев: Само кметът може да ми иска оставката – ВИДЕО

Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев коментира искането на оставката му от протестиращите на днешната първа копка на пробива под кръговото на Водната палата.

Припомняме, че десетки пловдивчани се изправиха срещу церемониалната първа копка на спорния проект за пробив под кръговото на Водната палата тази сутрин. Те скандираха „Оставка“ и „Спрете се“ докато течаха протоколните речи на зам.-кметовете Пламен Райчев и Тодор Чонов.

Протестът срещу пробива: „Оставка“ и „Спрете се“

Райчев заяви, че единствено кметът Здравко Димитров може да му иска оставката. Градоначалникът не дойде за старта на проекта, оказа се, че е в болнични.

Аз не съм човек, който се е хванал за поста си. Още повече, че това е достатъчно конфликтен момент, който създава и лично на мен проблеми в здравословен характер. Ако кметът ми поиска оставката, с удоволствие, тя е в джоба ми“, заяви още Райчев.

Избрали сме най-добрия вариант за това кръстовище, откъм организация на движението и щадящ средата, заяви в отговор на въпросите на протестиращите той.   

„Всякакви варианти са възможни. И да се сложи кръгово, и да се направи дори на три нива кръстовището. Въпросът е на каква цена и кой ще я плати.“

Вижте подробности във видеото.

Преди началото на официалната церемония Омбудсманът на Пловдив Борислав Стаматов се опита да накара зам.-кмета Пламен Райчев да спре церемонията и да говори с протестиращите.

„Успокойте хората, моля ви! Говорете с тях“ – каза той.

Отговорът, който получи бе: „Не мога бе човек, не мога! И аз съм човек, и аз имам чувства, и на мен ми се отразяват тези неща…“

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина