АктуалноВкусът на градаЖивотЗабавлениеИзбор на редактораНовиниНощна смяна

Петното на Роршах– не просто бар, а институция

Източник: Lost in Plovdiv

Петното на Роршах – истинска емблема в Пловдив, с над 24-годшна история, която в годините винаги е променяла животи, вълнувала и вдъхновявала. Вече повече от две десетилетия барът е знакова локация за срещи с приятели, откриване на таланти в музиката и литературата и създаване на незабравими емоции, a от няколко месеца е под ръководството на нов екип, който със свежи идеи и ентусиазъм иска да възроди духа и значимостта му.

За Любослав Арабаджиев, Валентина Щърбова, Веселин Байрев и Ния Калпакчиева винаги е било мечта да менажират не просто бар, а да имат възможността да го превърнат в културно средище и да допринесат активно за развитието на бар културата в Пловдив.

Двигател на идеята е Весо, който още с първото си влизане в Петното на Роршах го усеща като своето място. Той запалва останалите и в един момент се оказва, че всеки напуска корпоративния свят (Любо – транспортния бизнес, Валя – IT сектора), за да работят активно по сбъдването на своята цел.

Първата им мисия, свързана с възраждането на клубната сцена под тепетата, е напълно успешна. Съвсем сами разчистват превърнатия в склад нулев етаж на заведението и го превръщат във вдъхновяващо пространство за цялата общност, свързана с ъндърграунд движението в Пловдив и . От напълно занемарено, овехтяло и затрупано с всякакви вещи място – етаж 0 вече е пространството, в което забравяш за времето и се потапяш в саунда и атмосферата, които специално селектираните артисти всеки уикенд, придават.

Петното на Роршах“ е автентично, единствено по рода си, изцяло олицетворяващо винтидж концепцията. Това не е просто място, в което се посрещат хора, а в него се твори истинско изкуство. Тук музиката и словото се сливат, създавайки хомогенно преживяване, което оставя следа в сърцата на всички посетители. Барът залага на качествените напитки и бидейки един от най-старите под тепетата – несъмнено остава след себе си истории.  

Целта на младия екип е да да пренесе клуба към върховете на неговата легендарна слава. Идеята им е да не залитат към модерното, а да намерят баланса между традициите и експериментаторсвото на иновациите. Всеки от тях не е просто експерт в бар културата, а и истински артист, който допринася със своите уникални таланти и богат опит в превръщането на всяко посещение в неповторимо пътуване към незабравимо изживяване.

 Както те сами казват за себе си: „ Петното на Роршах е синоним на атмосфера – съчетание от автентичност, експерименталност и уют.  Not underground, not mainstream – independent.”

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина