Пеещите фонтани замлъкнаха

Актуално Градът Новини Под ножа
Пеещите фонтани замлъкнаха

Заради нечий сериозен пропуск в общината атракцията не функционира в разгара на летния сезон, пловдивчани се гневят

Една от големите гордости от първия мандат на Иван Тотев като кмет на града- Пеещите фонтани, вече не работи. Пеещите фонтани не пеят. Летният сезон е в разгара си, но любимата на стотици пловдивчани атракции замлъкна трайно. Няма светлинно шоу, няма музика, няма танц на водата. И доколкото разбрахме, това скоро няма да се промени.

„Защо не пеят Пеещите фонтани? ”, пишат ни гневни читатели от няколко дни. Граждани посещават всяка гореща вечер водната атракция в Цар-Симеоновата градина, но остават разочаровани.

„Моля да проучите защо не функционират Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина. Кога ще заработят през 2021 г.? Кой носи отговорност за атракцията в общината? Повреда ли е причината или корпоративни интереси?”, пише ни читателят ни Радо Янев.

Според наши източници, Пеещите фонтани са замлъкнали, при това вероятно задълго, заради скандален пропуск от страна на служители от общинската администрация. Някои, умишлено или не, са забравили да уредят авторските права на звучащата музика в рамките на вечерните програми на съоръжението. И никой в момента в кметството не работи в посока изглаждане на тази фрапантна за началото на летния сезон грешка.

Припомняме, че Пеещите фонтани бяха възстановени с почти 2 милиона лева по ОП „Региони в растеж” в рамките на цялостния проект за Цар-Симеоновата градина.

Очаквайте подробности!

Споделете ни във:

7 thoughts on “Пеещите фонтани замлъкнаха

  1. Да бе, авторски права. Спокойно можеха да заменят музиката със записи от общинските сесии и изказвания на кмета и замовете му..

  2. Това, с авторските права, като причина, е една много смешна идея ! Предполагам, истинската е съвсем друга и вероятно няма да я научим…Не ми е особено важно, дали фонтанът свири или не, но има признаци, за състоянието на един град, които трябва да се следят.

  3. Баскетболиста обърка града. Пловдив си живее на самотек. Не става за нищо човечецът. Само дето плащаме на една камара зам. кметове и съветници.

  4. Пловдив е пред фалит, с 25 зам кмета и 2345670000 калинколизачи на гребажиите и другите крокодили каза:

    Зиката олигофрена изяде кинтите! Сега напъва за нови сто 100 милиона лева заеми, да досъсипе града!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.