АктуалноГрадътЖивотКриминалеНовини

Пътна полиция погва водачите на тротинетки – ВИДЕО

Спецакция „Зима“ обръща нарочно внимание на нарушителите с електрически скутери – ГАЛЕРИЯ

Пътна полиция обяви днес старта на акция „Зима“, като покани журналисти на терен в центъра на Пловдив. На бул. „Кн. Мария – Луиза в рамките на 20 минути бяха спрени за проверка над 30 шофьори.

На място началникът на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Йордан Милушев обяви, че служителите на КАТ ще проверяват водачи на МПС-та за изправността на возилата им в рамките на целия месец ноември.

Акцията ще е в три етапа, които ще се фиксират освен върху шофьори и върху пешеходците, колоездачите, водачите на каруци и електрически тротинетки.

Особено внимание ще бъде обърнато на последните, които гл. инспектор Милушев определи като „нов основен участник в движението в града“.

Пътна полиция ще проверява масово водачи на индивидуални електрически превозни средства и ще глобява наред за нарушения, стана ясно от изявлението му.

Наказанията са от 20 до 50 лева.

Шефът на пътните полицаи припомни, че хората с тротинетки и други ел. возила на две и три гуми, са задължени по тъмните часове да имат светлоотразителни елементи по облеклата си, да се движат с включени светлини и да спазват ограничението за такъв вид ППС, което е 25 км/ч.

Не е тайна, че много от електрическите превозни средства се движат с далеч по-висока скорост.

В последните няколко месеца е имало редица инциденти с водачи на електрически тротинетки.

Какво да очаквате от акцията гледайте в следващото видео.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина