Пастрокът, пребил до смърт 3-годишния Ангел от Асеновград, поиска съкратено производство

Актуално Новини Темида

24-годишният Митко Михайлов изцяло призна вината си

Граждански искове за общо 290 000 лева бяха предявени от близките на детето

Митко Михайлов от Асеновград, арестуван за убийството на 3-годишния син на приятелката му, изцяло призна вина днес на разпоредително заседание в Окръжен съд-Пловдив и поиска съкратено производство.

Съдебният състав обаче отбеляза, че той е обвинен в тежко умишлено престъпление – убийство, което не позволява процесът да премине при тази хипотеза и постанови процесът срещу него да започне на 20-ти май, като бъдат призовани всички свидетели и вещи лица.

Припомняме, че 24-годишният мъж нанесъл побой на момчето, като го удрял с шамари по лицето и с юмруци по тялото, хвърлял го на леглото няколко пъти и то се ударило в облегалката на спалнята, като паднало и на земята. Причината – то постоянно плачело и не се отделяло от майка си. Майката станала свидетел на деянието му и за да не го издаде, Митко я заплашил, че ще я убие, като насочил нож към гърлото и.

В кулоарите на съда майката на Ангел – Малинка Йорданова, разказа пред журналисти, че още чува писъците на детето.

”Митко му удряше шамари, блъскаше го в раклата. Мен ме заплаши с нож да не се меся и ме изгони в другата стая. Когато се върнах детето повръщаше. Викнах линейка, а през това време Ангел ми умря в ръцете.”

По време на заседанието тя едва сдържаше сълзите си. Малника видя за пръв път мъжа след убийството. Двамата са се запознали в Интернет в средата на 2019-а, през октомври с.г. заживели заедно, а през пролетта на 2020 Митко започнал да ги малтретира и двамата.

Медицинската експертиза е установила, че причината е тежка гръдна и коремна травма, довела до дихателна недостатъчност и остра кръвозагуба. В залата стана ясно, че медиците в болницата само са установили смъртта му. Детето е лежало седмица преди убийството в детското отделение с белодробно заболяване, обаче е прибрано от родителите без да бъде изписано.

Майката на убития Ангел и защитникът ѝ адвокат Пламен Бонев, пискаха тя да бъде конституирана като частен обвинител. Малинка Йорданова претендира за 200 хиляди лева обезщетение. Граждански искове подадоха и бабите и дядовците на детето на обща стойност 90 хиляди лева.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.