Парцелът, обявен на търг от НКЖИ, попада в проекта за бул. Северен

Актуално Градът Новини Разследване

Ресорният зам.-кмет е уведомил ръководството на компанията, след сигнала на Под тепето

Топката е в железниците

След сигнал и запитване на Под тепето до Община Пловдив, по повод обявен на търг имот от НКЖИ, нужен за продължението на бул.“Северен” е била извършена проверка от ресорния заместник-кмет Пламен Райчев, съобщиха от управата на града.

НКЖИ продава имот, нужен за продължението на бул. “Северен”

Парцелът действително попада в там, до където трябва да стигне продължението от планирания втори етап на новия булевард. Става дума за един от терените, нужни на общината за пътен възел на въпросното продължение. Припомняме, че по проект там би трябвало да има връзката на “Северен” с Карловския надлез.

По време на лична среща между зам.-кметът по строителство и инвестиции в Община  Пламен Райчев с генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски, той е изложил казуса.

“Разговаряли сме неофициално с тях да започнем процедурата по прехвърлянето на имотите. Надявам се в най-кратки срокове този въпрос да бъде изчистен от към административна страна, за да може да обявим поръчка за строителство”, подчерта ресорния кмет Райчев.

Към този момент все още въпросният терен, който попада на територията на продължението на булевард “Северен”, е обявен на търг от НКЖИ.  

По думите на ресорния зам.-кмет, тъй като тръжната процедура вече е в ход Папукчийски е дал обещание да предупреди участниците в търга, ако някой купи имота, че той ще бъде отчужден за общински нужди.

Очаква се Община Пловдив да направи официлано запитване към Национална компания “Железопътна инфраструктура” за този имот и да започне процедура по прехвърлянето му.

 “Надявам се, че при това положение никой няма да се съгласи да го купува, защото новият собственик реално ще се сдобие с имот с тежести”, подчерта Райчев.

Ако този вариант не се случи ще се наложи проектът за изграждане на продължението на булеварда да бъде разделен на етапи, поясни той. По думите му администрацията е започнала актуализацията на вторият етап от проекта за изграждане на продължението на булеварда. Намерени са варианти и трасето да преминава само през общински и държавни имоти, за да бъде по-лесно отчуждаването им, каза още зам.-кметът Пламен Райчев.

Споделете ни във:

1 коментар за “Парцелът, обявен на търг от НКЖИ, попада в проекта за бул. Северен

  1. Решението е много просто – общината участва в търга и го купува. По всяка вероятност ще бъде единствен участник, така че ще остане на начална цена. Но не, те ще почнат да хитреят и в краен резултат ще придобият имота след поне три години и на двойна цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.